Wij Allen Per Persoon In Eenheid

Blog

ˮ

Jouw mindset = jouw realiteit

Jouw mindset = jouw realiteit

Mindset. Een woord, begrip, benaming die hedendaags wel vaker gebruikt wordt. Een krachtig onderdeel van de persoonlijke groei en ontwikkeling van de mens, in mijn opinie in ieder geval. Mindset is namelijk de manier waarop je denkt. Jouw denkstijl. De manier waarop je situaties benadert en het houdt naar mijn idee verband met hoe je de situaties ervaart en voelt. Denk er maar eens over na. Alles begint en eindigt met een gedachte. Jouw gedachtes en jouw mind(set) zijn jouw werkelijkheid.

De manier waarop jij de wereld, het leven, jouw relaties met anderen en je omgeving ziet. Dat wat jij ziet en hoe je ernaar kijkt is jouw waarheid. Jouw realiteit. Mijn realiteit is anders dan jouw realiteit. Iets wat jij als negatief ervaart, hoeft voor iemand anders niet negatief te zijn. Iets wat jij als positief ervaart kan voor een ander negatief zijn. Het is ieders interpretatie van de werkelijkheid wat zijn of haar realiteit maakt. Oftewel: alles wat jij waarneemt met jouw zintuigen en de manier waarop jij daarnaar kijkt en daarover denkt, is jouw realiteit. Jouw waarheid, jouw waarneming. Niemand anders bepaalt voor jou hoe dat jij naar dingen kijkt, hoe je ze ervaart en hoe je ze beoordeeld. Met anderen woorden:

JIJ bent degene die jouw realiteit bepaalt. JIJ bent verantwoordelijk over de manier waarop je naar dingen kijkt.

Niemand anders bepaalt hoe dat jij werkelijk iets ervaart en iets voelt. Dat betekent dat JIJ ook verantwoordelijk bent over of dat jij negatief of positief in het leven staat. JIJ bent verantwoordelijk of dat jij je gedachten jou laten beheersen of dat jij jouw gedachten en ervaringen beheerst en controleert.


Translate »