Blog

0
ˮ

PERSBERICHT: SAMEN VOOR NEDERLAND STAPT NAAR DE RECHTER OM ALSNOG OP DE DAM TE DEMONSTREREN

PERSBERICHT: SAMEN VOOR NEDERLAND STAPT NAAR DE RECHTER OM ALSNOG OP DE DAM TE DEMONSTREREN

De organisatie van Samen voor Nederland stapt naar de rechter om alsnog te kunnen demonstreren op de Dam.

“Dit zou betekenen dat iedere tegendemonstratie ervoor kan zorgen dat een demonstratie kan worden verboden of worden verplaatst” zegt Mordechai Krispijn als woordvoerder van een van de aangesloten organisaties. “Daarnaast is David Icke geen Holocaustontkenner” zo vervolgt hij.

Krispijn geeft aan zelf Joods te zijn en begrijpt hoe gevoelig het oorlogsverleden ligt bij de Joodse samenleving in Amsterdam. “Er zijn 21 mensen van mijn Joodse familieleden weggehaald in de oorlog uit Amsterdam. Als David Icke een Holocaustontkenner zou zijn dan zou ik hem nooit helpen een podium te krijgen en dus heb ik hem op de man af drie vragen gesteld”. Hiermee verwijst Krispijn naar een interview met David Icke waarin Icke de Holocaust zou erkennen.

Vermoedelijk staat Krispijn vrijdagmiddag bij de voorzieningenrechter.

 

 

“Het gaat om een vredesdemonstratie. Wat ons betreft is er geen betere locatie dan de Dam. We zouden het podium overigens aan de kant van het paleis plaatsen, niet aan de kant van het monument” zo ligt Krispijn toe.

Welke vervolgacties Samen voor Nederland gaat nemen na een uitspraak van de rechter kan Krispijn nog niet zeggen. “We zijn een collectief. Het gaat dus niet om mij. Er zijn meerdere opties waaronder het koffie drinken. Laten we eerst de uitspraak van de rechter afwachten”. Met het koffie drinken verwijst Krispijn naar het demonstreren op persoonlijke titel.

Volgens verschillende hoogleraren bestuursrecht maakt Samen voor Nederland een goede kans om door de rechter in het gelijk gesteld te worden. Dit in kader van de grondwet die de vrijheid van meningsuiting beschermt.

No Comments
Post a comment

Translate »