Wij Allen Per Persoon In Eenheid

Ik wil gewoon naar school

Kinderbelangen

Over

De stichting “Ik wil gewoon naar school”

De titel van onze stichting heeft twee belangrijke aspecten in zich: ten eerste het woord “gewoon” en ten tweede “naar school”. Gewoon betekent: zonder maatregelen die schaden, en “naar school” omdat online onderwijs niet toereikend is en fysiek onderwijs alsmede contact met medestudenten belangrijk is voor de ontwikkeling.

De hoofddoelen van de stichting zijn:

 • Behartigen van de belangen van kinderen in het onderwijs aangaande hun fysieke en of mentale gezondheid alsmede hun welzijn.
 • Behartigen van de belangen van kinderen in het onderwijs aangaande hun rechten op o.a. – maar niet uitsluitend- fysiek onderwijs.

Waarom

Onze kinderen, maar ook vele andere met hen, hebben moeite met de huidige maatregelen, ze worden ze opgelegd zonder onderzoek naar de effecten/ gevolgen ervan en ze zijn slecht voor hun gezondheid. Veel kinderen hebben medische (zowel mentaal als fysiek) problemen gekregen door de maatregelen, we horen veel schrijnende verhalen om ons heen en willen dat dit stopt.

 • We kunnen ons doel nú bereiken!
  by Daniel Pardoen on maart 14, 2023 at 12:04 pm

  Sinds de oprichting van onze stichting is er één eenduidig doel geweest, het beschermen van onze kinderen tegen absurde en grensoverschrijdende coronamaatregelen. Een doel waar wij (samen met u) de nodige resultaten voor hebben kunnen boeken, maar tevens een doel welke helaas nog niet verdwenen is. Onze stichting heeft zich in het verleden uit principe Het bericht We kunnen ons doel nú bereiken! verscheen eerst op Ik wil gewoon naar school.

 • Stilte voor de storm, hopend op mooi weer.
  by Daniel Pardoen on april 10, 2022 at 3:15 pm

  Beste achterban van de stichting: Ik wil gewoon naar school. Het onderwerp van dit bericht is “Stilte voor de storm, hopend op mooi weer”. Een onderwerp dat helaas uitgebreid zou kunnen worden met de woorden: “tegen beter weten in”. In de samenleving (en zo ook op scholen) zijn ogenschijnlijk (bijna) alle coronamaatregelen in een pauze Het bericht Stilte voor de storm, hopend op mooi weer. verscheen eerst op Ik wil gewoon naar school.

 • Eindejaarverhaal – Hoe de zonnewende voor Lucid een groot feest werd
  by Daniel Pardoen on december 24, 2021 at 2:05 pm

  Daar waar de kinderen deze week volop kerstactiviteiten op school hadden moeten hebben zitten alle kinderen weer gedwongen thuis. Leuk, een week langer vakantie, tenminste, zo lijkt het. Maar helaas is alles wederom gesloten en is er niet veel anders te doen dan thuisblijven. Om alle kinderen in deze tijd een hart onder de riem Het bericht Eindejaarverhaal – Hoe de zonnewende voor Lucid een groot feest werd verscheen eerst op Ik wil gewoon naar school.

 • “Een kind dat de ouder beschermt is de omgekeerde wereld”
  by Daniel Pardoen on december 24, 2021 at 1:47 pm

  Doorgeplaatst artikel van de Andere Krant Anouk Bink (38), pedagoog en coach, maakt zich grote zorgen over de impact van de coronamaatregelen op kinderen. “De ouder moet het kind beschermen, maar gebruikt het nu om zijn eigen angst te dempen,” zegt de voormalig leerkracht en moeder van twee kinderen. “Dat is ongezond en iedereen die Het bericht “Een kind dat de ouder beschermt is de omgekeerde wereld” verscheen eerst op Ik wil gewoon naar school.

 • Ouders en experts ontsteld over schade aan kinderen
  by Daniel Pardoen on december 24, 2021 at 1:38 pm

  Doorgeplaatst artikel van de Andere Krant Ouders, leerkrachten, psychologen en wetenschappers slaan alarm over de schadelijke effecten die de coronamaatregelen hebben op kinderen en jongeren. De schoolsluiting die deze week door het kabinet werd aangekondigd is voor velen de druppel die een al overvolle emmer van kinderleed doet overlopen. “Weer zijn de kinderen de dupe,” Het bericht Ouders en experts ontsteld over schade aan kinderen verscheen eerst op Ik wil gewoon naar school.

Translate »