Achter de Samenleving

Nieuws in de breedste zin van het woord

Over

De bedoeling met deze site is om informatie te reflecteren naar al diegenen met een interesse erin. Het kan zijn dat we ingaan op het nieuws van de dag maar er kunnen ook onderwerpen behandelt worden die als patronen al tijden in de samenleving een effect hebben.
We nodigen lezers uit om te reageren en ook hun gezichtspunten te delen onder de artikelen. Om zo een dialoog te krijgen waar alle partijen hun eigen groeiproces verder mee kunnen stimuleren.

Achter de Samenleving Nieuws in de breedste zin van het woord

 • Overzicht van meer dan 100 jaar aan valse vlaggen van Zweden tot aan de Verenigde Staten
  by Douwe on juni 22, 2024 at 6:00 am

  De Valse Vlag aanslagen volgen elkaar momenteel in rap tempo op. Het lijkt erop dat de gehoorzaamheid van de gewone mensen aan de huidige heersende klasses sterk aan het afnemen is. Een begrijpelijke psychopatische reactie van de status quo is dan ook het heimelijke geweld op te voeren om de gewone mensen via angst, intimidatie en verdeeldheid Het bericht Overzicht van meer dan 100 jaar aan valse vlaggen van Zweden tot aan de Verenigde Staten verscheen eerst op Achter de Samenleving.

 • De illusie van macht en de macht van illusie
  by Douwe on januari 21, 2024 at 7:00 am

  De wereld is grofweg in twee soorten mensen op te delen. De eerste groep zijn mensen die vanuit hun eigen vrije wil en vrijheid om eigen keuzes te maken een zo goed en plezierig mogelijk leven proberen te scheppen voor zichzelf en de mensen waar ze om geven. Deze mensen gunnen hun medemensen ook de Het bericht De illusie van macht en de macht van illusie verscheen eerst op Achter de Samenleving.

 • Twee documentaires om een inzicht te krijgen in de situatie in Gaza en de Westelijke Jordaanoever
  by Douwe on november 10, 2023 at 8:41 am

  Hier twee interessante documentaires om een beter inzicht te krijgen in wat er aan de hand is en wat voor conflicten er gaande zijn tussen Israël en de inheemse Palestijnse bevolking. — 5 Broken Cameras – is a 94-minute documentary film co-directed by Palestinian Emad Burnat and Israeli Guy Davidi. 5 Broken Cameras is a first-hand Het bericht Twee documentaires om een inzicht te krijgen in de situatie in Gaza en de Westelijke Jordaanoever verscheen eerst op Achter de Samenleving.

 • 12 manieren om je te (her)verbinden met moeder aarde via permacultuur
  by Douwe on november 8, 2023 at 11:00 am

  Om permacultuur meer bekendheid te geven hebben we gewerkt aan een serie introductie artikelen. Inmiddels hebben we 12 artikelen (zie hieronder) die allemaal op een eigen schaal permacultuur toelichten. Van mensen die geen eigen grond hebben tot aan mensen die hun boerenbedrijf meer willen gaan inrichten met permacultuur en alles ertussen in. We willen eenieder Het bericht 12 manieren om je te (her)verbinden met moeder aarde via permacultuur verscheen eerst op Achter de Samenleving.

 • De essentie van Advaita Vedanta – Het einde van kennis
  by Douwe on november 8, 2023 at 6:00 am

  Advaita vedanta is een filosofisch-religieuze onderschool binnen de vedanta en is een non-dualistische manier van denken. A-dvaita (niet-tweeheid) duidt op non-dualisme. In de advaita vedanta ligt de nadruk op jnana-yoga. Jnana yoga betekent letterlijk kennis yoga of eenwording door kennis. Het is de tak van de yoga waarbij men tracht via kennisverwerving over de aard Het bericht De essentie van Advaita Vedanta – Het einde van kennis verscheen eerst op Achter de Samenleving.

Translate »