Wij Allen Per Persoon In Eenheid

Achter de Samenleving

Nieuws in de breedste zin van het woord

Over

De bedoeling met deze site is om informatie te reflecteren naar al diegenen met een interesse erin. Het kan zijn dat we ingaan op het nieuws van de dag maar er kunnen ook onderwerpen behandelt worden die als patronen al tijden in de samenleving een effect hebben.
We nodigen lezers uit om te reageren en ook hun gezichtspunten te delen onder de artikelen. Om zo een dialoog te krijgen waar alle partijen hun eigen groeiproces verder mee kunnen stimuleren.

Achter de Samenleving Nieuws in de breedste zin van het woord

 • Van identificatie met de probleemoplosser in je hoofd naar verlichting met een open hart met Loch Kelly
  by Douwe on mei 25, 2023 at 9:04 am

  Loch Kelly heeft een prachtig boek geschreven met vele praktische oefeningen hoe je je misidentificaties kunt oplossen en zo je ware aard kunt leren kennen. Het boek heeft terecht meerdere prijzen gewonnen omdat het een onderwerp als nondualiteit, verlichting etc. op een hele duidelijke en praktische manier beschikbaar maakt voor eenieder die er interesse in Het bericht Van identificatie met de probleemoplosser in je hoofd naar verlichting met een open hart met Loch Kelly verscheen eerst op Achter de Samenleving.

 • Top 10 eetbare bloemen voor in de (permacultuur) tuin
  by Douwe on mei 24, 2023 at 5:00 am

  Er zijn verschillende planten met prachtige bloemen die prima eetbaar zijn.  Heerlijk voor op salades, rijstgerechten, toetjes of om zo vers van de plant te eten. Hier een overzicht! Daglelie De bloemen van de daglelie zijn zeer goed eetbaar. Ze zijn fris en knapperig en kunnen licht zoet tot ietwat pittig smaken. Het doet een Het bericht Top 10 eetbare bloemen voor in de (permacultuur) tuin verscheen eerst op Achter de Samenleving.

 • De illusie van macht en de macht van illusie
  by Douwe on mei 23, 2023 at 6:00 am

  De wereld is grofweg in twee soorten mensen op te delen. De eerste groep zijn mensen die vanuit hun eigen vrije wil en vrijheid om eigen keuzes te maken een zo goed en plezierig mogelijk leven proberen te scheppen voor zichzelf en de mensen waar ze om geven. Deze mensen gunnen hun medemensen ook de Het bericht De illusie van macht en de macht van illusie verscheen eerst op Achter de Samenleving.

 • Goedbedoelende mensen financieren het meeste kwaad op deze wereld
  by Douwe on maart 27, 2023 at 6:00 am

  Een stukje uit het boek: Het meest gevaarlijke bijgeloof van Larken Rose. Rose laat zien dat belasting niet alleen diefstal is, maar dat met deze vorm van diefstal de grootste misdaden die de wereld kent tot op de dag van vandaag worden gefinancierd. Dat maakt het erger dan gewone diefstal. Mensen worden eerst onder dwang Het bericht Goedbedoelende mensen financieren het meeste kwaad op deze wereld verscheen eerst op Achter de Samenleving.

 • 7 manieren om trauma te verwerken zonder medicatie – Bessel van der Kolk, auteur van de internationale bestseller The Body Keeps the Score (Traumasporen)
  by Douwe on maart 20, 2023 at 8:31 pm

  Een interessant en leerzaam gesprek met Bessel van der Kolk. Bessel schreef de internationale bestseller The Body Keeps the Score, de Nederlandse versie daarvan heet Traumasporen. In het boek deelt hij als wetenschapper en therapeut met 40 jaar ervaring met trauma behandeling zijn visie op hoe trauma wat mensen oplopen tijdens het leven sporen achterlaten Het bericht 7 manieren om trauma te verwerken zonder medicatie – Bessel van der Kolk, auteur van de internationale bestseller The Body Keeps the Score (Traumasporen) verscheen eerst op Achter de Samenleving.

Translate »