Ad Broere

Econoom, onderzoeker en auteur

Over

Ad Broere is econoom, onderzoeker en auteur. Hij heeft veertig jaar ervaring opgedaan in bedrijfsleven, bank en onderwijs. Sinds 2007 is Ad actief als auteur en publicist. Hij schreef tot dusver vijf boeken: Een Menselijke Economie (2009), Ending the Global Casino (2010), Geld komt uit het Niets (2012), Hanneke de Vries leent geld bij de bank (2015) en Geld in de Bijrol (2018)

We moeten het zelf gaan doen

Particulier eigendom verdwijnt, contant geld verdwijnt, individuele vrijheid wordt ons afgenomen: volgens onafhankelijk econoom en auteur Ad Broere ontwikkelt de wereld zich richting een totalitair controlesysteem. De coronacrisis versnelt deze ontwikkeling.

“Er wordt ons afgeleerd om op onszelf te vertrouwen, op ons eigen immuunsysteem. We moeten ons verlaten op medische systemen net zoals we ons in de economie moeten laten sturen door digitale technologieën. Het eigen beoordelingsvermogen wordt uitgeschakeld.”

Ad Broere's Blog een vernieuwende visie op mens, geld en waarde

 • De BRICS neemt het over?
  by Ad Broere on juni 20, 2024 at 9:57 am

  De groeiende populariteit van de BRICS is onderwerp van gesprek. Er zouden een groot aantal landen willen toetreden, waaronder ook Saoedi Arabië. Dit land heeft in de afgelopen vijftig jaar centraal gestaan in de petrodollar deal met de Verenigde Staten, waardoor de V.S. zijn suprematie nog met een halve eeuw heeft kunnen verlengen, ondanks een Het bericht De BRICS neemt het over? verscheen eerst op Ad Broere's Blog.

 • De natuur heeft het laatste woord
  by Ad Broere on juni 19, 2024 at 8:49 am

  De technologie, die de mens heeft ontwikkeld om aarde, vuur, lucht en water naar zijn hand te zetten, is kinderspel vergeleken met de kracht van de natuur. De ontzagwekkende manifestatie van lavaerupties op IJsland zijn hier een voorbeeld van. Omdat de mensheid zijn verbinding met de natuur kwijt is, zal het de wereld overvallen als Het bericht De natuur heeft het laatste woord verscheen eerst op Ad Broere's Blog.

 • Waarom is er zoveel schuld?
  by Ad Broere on juni 14, 2024 at 7:30 pm

  en waarom is dat bedreigend voor ons allen? Geld ontstaat door schuld. Over dit feit is er gelukkig geen discussie meer. Ook niet over wie dit geld creëert: de banken en dan in het bijzonder door digitale geldschepping, in de computer. Sinds de ontwikkeling van de computertechnologie heeft de hoeveelheid – digitaal – geld in Het bericht Waarom is er zoveel schuld? verscheen eerst op Ad Broere's Blog.

 • De macht die de wereld stuurt
  by Ad Broere on juni 11, 2024 at 4:06 pm

  In de schematische weergave van de hiërarchie die de wereld stuurt en hoe de macht tot op het laagste niveau in de hiërarchie – de mens – wordt geeffectueerd, worden een aantal dingen duidelijk gemaakt. Het systeem is gebaseerd op economische slavernij in gang gezet door geld. Nathan Rothschild (1777-1836): ‘Wie geldschepping in handen heeft, Het bericht De macht die de wereld stuurt verscheen eerst op Ad Broere's Blog.

 • De tiende hersenzenuw tot rust brengen
  by Ad Broere on juni 8, 2024 at 8:55 pm

  De nervus vagus – zwervende zenuw – is de tiende hersenzenuw, die uit meandert in het lichaam. Het geeft signalen door vanuit de hersenen aan vitale organen zoals het hart, de maag, lever en darmen. De nervus vagus is de hoofdzenuw van het parasympatische, autonome zenuwstelsel. Dit wil zeggen dat het lichaamsfuncties regelt, zonder dat Het bericht De tiende hersenzenuw tot rust brengen verscheen eerst op Ad Broere's Blog.

 

Translate »