Wij Allen Per Persoon In Eenheid

Ad Broere

Econoom, onderzoeker en auteur

Over

Ad Broere is econoom, onderzoeker en auteur. Hij heeft veertig jaar ervaring opgedaan in bedrijfsleven, bank en onderwijs. Sinds 2007 is Ad actief als auteur en publicist. Hij schreef tot dusver vijf boeken: Een Menselijke Economie (2009), Ending the Global Casino (2010), Geld komt uit het Niets (2012), Hanneke de Vries leent geld bij de bank (2015) en Geld in de Bijrol (2018)

We moeten het zelf gaan doen

Particulier eigendom verdwijnt, contant geld verdwijnt, individuele vrijheid wordt ons afgenomen: volgens onafhankelijk econoom en auteur Ad Broere ontwikkelt de wereld zich richting een totalitair controlesysteem. De coronacrisis versnelt deze ontwikkeling.

“Er wordt ons afgeleerd om op onszelf te vertrouwen, op ons eigen immuunsysteem. We moeten ons verlaten op medische systemen net zoals we ons in de economie moeten laten sturen door digitale technologieën. Het eigen beoordelingsvermogen wordt uitgeschakeld.”

Ad Broere's Blog een vernieuwende visie op mens, geld en waarde

 • Economisch imperialisme
  by Ad Broere on februari 19, 2024 at 10:27 am

  In 2004 schreef de Amerikaan John Perkins zijn boek ‘Bekentenissen van een economische huurmoordenaar’. Twee jaar later verscheen de Nederlandse vertaling. Ondanks de explosieve inhoud van dit boek is er relatief weinig bekendheid aan gegeven. Het militair industrieel complex, dat in dit boek aan de kaak werd gesteld heeft zijn methodes om deze informatie uit Het bericht Economisch imperialisme verscheen eerst op Ad Broere's Blog.

 • Het militair-industrieel complex en de geopolitiek
  by admin on februari 11, 2024 at 12:40 pm

  President Eisenhouwer waarschuwde destijds al voor het militair- industrieel complex, die als macht achter de schermen een grote bedreiging vormt voor de vrede, veiligheid en stabiliteit in de VS en de rest van wereld. In een periode dat de VS op het toppunt van zijn macht in de wereld stond. Robert F. Kennedy jr. licht Het bericht Het militair-industrieel complex en de geopolitiek verscheen eerst op Ad Broere's Blog.

 • Waardebonnen in de webshop en nog meer
  by admin on januari 26, 2024 at 4:58 pm

  In november 2023 werd de webshop geopend. Het aanbod is geleidelijk gegroeid en omvat nu zowel mijn fysieke boeken Geld komt uit het Niets en Geld in de Bijrol als vijf epub boeken. Het Tijdboek Lumens werd toegevoegd in december 2023. Nieuw is het aanbod voor Mycells leden. Zij kunnen op de Mycells website waardebonnen Het bericht Waardebonnen in de webshop en nog meer verscheen eerst op Ad Broere's Blog.

 • Over werken in Nederland
  by admin on januari 23, 2024 at 12:49 pm

  Er wordt veel gezegd en besproken over de noodzaak van immigratie omdat door de vergrijzing onvoldoende arbeidspotentieel bij de inwoners van Nederland met de Nederlandse nationaliteit zou zijn. Dit is een onjuist standpunt en dat toon ik aan in dit artikel. De eerste grafiek laat het aantal werkzame mannen en vrouwen zien per bedrijfstak in Het bericht Over werken in Nederland verscheen eerst op Ad Broere's Blog.

 • Meer over de online workshop op 18 januari
  by admin on januari 12, 2024 at 2:59 pm

  BESTE DEELNEMER AAN DE WORKSHOP Heel fijn dat je je hebt opgegeven voor de workshop op 18 januari. Ik wil je graag informeren over wat de bedoeling is. We beginnen om 19:30. Na muziek leid ik het eerste onderwerp in. Het thema is ‘Wie zijn wij en wat beweegt ons?’ In ongeveer vijf minuten geef Het bericht Meer over de online workshop op 18 januari verscheen eerst op Ad Broere's Blog.

 

Translate »