Wij Allen Per Persoon In Eenheid

Ad Broere

Econoom, onderzoeker en auteur

Over

Ad Broere is econoom, onderzoeker en auteur. Hij heeft veertig jaar ervaring opgedaan in bedrijfsleven, bank en onderwijs. Sinds 2007 is Ad actief als auteur en publicist. Hij schreef tot dusver vijf boeken: Een Menselijke Economie (2009), Ending the Global Casino (2010), Geld komt uit het Niets (2012), Hanneke de Vries leent geld bij de bank (2015) en Geld in de Bijrol (2018)

We moeten het zelf gaan doen

Particulier eigendom verdwijnt, contant geld verdwijnt, individuele vrijheid wordt ons afgenomen: volgens onafhankelijk econoom en auteur Ad Broere ontwikkelt de wereld zich richting een totalitair controlesysteem. De coronacrisis versnelt deze ontwikkeling.

“Er wordt ons afgeleerd om op onszelf te vertrouwen, op ons eigen immuunsysteem. We moeten ons verlaten op medische systemen net zoals we ons in de economie moeten laten sturen door digitale technologieën. Het eigen beoordelingsvermogen wordt uitgeschakeld.”

Ad Broere's Blog een andere en vernieuwende visie op mens, geld en waarde

 • We hebben nog acht maanden de tijd
  by Ad Broere on april 11, 2022 at 1:58 pm

  Vernon Coleman, de Britse arts, die zich zonder reserve telkens weer uitspreekt, heeft een indringende oproep aan ons gedaan om ons te beseffen dat de tijd om het onheil van… Het bericht We hebben nog acht maanden de tijd verscheen eerst op Ad Broere's Blog.

 • Naar een parallelle economie
  by Ad Broere on maart 28, 2022 at 2:33 pm

  In 2021 heb ik twee keer een serie online workshops georganiseerd met als thema hoe een parallelle economie succesvol tot ontwikkeling kan worden gebracht. De workshops trokken veel belangstelling en… Het bericht Naar een parallelle economie verscheen eerst op Ad Broere's Blog.

 • De pensioenen kunnen echt wel omhoog
  by Ad Broere on februari 24, 2022 at 1:21 pm

  Er lijkt geen geldige reden te zijn om gepensioneerden niet te compenseren voor de verhoogde lasten, zoals die voor energie, zorg en wonen. Toch bedenken de pensioenfondsen via rare kronkelwegen… Het bericht De pensioenen kunnen echt wel omhoog verscheen eerst op Ad Broere's Blog.

 • Vrijheid of leven onder een juk?
  by Ad Broere on januari 10, 2022 at 11:51 am

  Dit artikel verscheen in de Gezond Verstandkrant van 8 maart 2021. Het heeft niet ingeboet aan actuele waarde. Daarom plaats ik het op mijn blog. ‘Er wordt door de overheid… Het bericht Vrijheid of leven onder een juk? verscheen eerst op Ad Broere's Blog.

 • Doen de feiten er nog toe?
  by Ad Broere on november 25, 2021 at 12:39 pm

  De huidige ontwikkelingen rond Sars-CoV-2 maken het noodzakelijk om de feiten op een rij te zetten. De kloof tussen ongevaccineerden en gevaccineerden wordt steeds groter en de standpunten onbeweeglijker. Daardoor… Het bericht Doen de feiten er nog toe? verscheen eerst op Ad Broere's Blog.