Wij Allen Per Persoon In Eenheid

Ad Broere

Econoom, onderzoeker en auteur

Over

Ad Broere is econoom, onderzoeker en auteur. Hij heeft veertig jaar ervaring opgedaan in bedrijfsleven, bank en onderwijs. Sinds 2007 is Ad actief als auteur en publicist. Hij schreef tot dusver vijf boeken: Een Menselijke Economie (2009), Ending the Global Casino (2010), Geld komt uit het Niets (2012), Hanneke de Vries leent geld bij de bank (2015) en Geld in de Bijrol (2018)

We moeten het zelf gaan doen

Particulier eigendom verdwijnt, contant geld verdwijnt, individuele vrijheid wordt ons afgenomen: volgens onafhankelijk econoom en auteur Ad Broere ontwikkelt de wereld zich richting een totalitair controlesysteem. De coronacrisis versnelt deze ontwikkeling.

“Er wordt ons afgeleerd om op onszelf te vertrouwen, op ons eigen immuunsysteem. We moeten ons verlaten op medische systemen net zoals we ons in de economie moeten laten sturen door digitale technologieën. Het eigen beoordelingsvermogen wordt uitgeschakeld.”

Ad Broere's Blog een andere en vernieuwende visie op mens, geld en waarde

 • Online workshop 2 februari 2023
  by Ad Broere on januari 9, 2023 at 10:11 am

  Het is zo vanzelfsprekend dat er voor elke economische handeling die we doen geld nodig is, dat vrijwel niemand dit abnormaal noemt. Het is ook algemeen aanvaard dat geld met geld wordt verdiend. Hoe meer geld je hebt, hoe beter je in staat bent om geld voor je te laten werken. Sterker, de Belastingdienst helpt Het bericht Online workshop 2 februari 2023 verscheen eerst op Ad Broere's Blog.

 • Sri Lanka’s verhaal over veerkracht
  by Ad Broere on november 7, 2022 at 2:27 pm

  In mijn recente lezingen, workshops en nieuwsbrieven heb ik een beroep gedaan op ons vermogen om onszelf los te maken van de indoctrinatie met betrekking tot geld en waarde. Onze maatschappij gaat gebukt onder de macht van het geld. Willekeurig welk onderwerp in de politiek, de media en de gesprekken tussen mensen gaat direct of Het bericht Sri Lanka’s verhaal over veerkracht verscheen eerst op Ad Broere's Blog.

 • De doos van Pandora geopend
  by Ad Broere on september 26, 2022 at 9:09 am

  Dit artikel schreef ik in 2010. Omdat de inhoud ervan momenteel zeer actueel is plaats ik het opnieuw. Met dank aan David Holkenberg die het uit het archief heeft opgediept en het op de sociale media plaatste omdat de film Avatar opnieuw in de bioscoop te zien is. In Avatar reizen aardebewoners naar een verre Het bericht De doos van Pandora geopend verscheen eerst op Ad Broere's Blog.

 • De Komende Transhumane Mens
  by Ad Broere on augustus 22, 2022 at 8:20 am

  Begin februari 2020, niet toevallig vlak voor het uitbreken van de plandemie, werd Yuval Harari geinterviewd door Adriaan van Dis voor de Nederlandse televisie. Naar aanleiding van dit interview schreef ik een artikel in mijn maandelijkse nieuwsbrief. Twee-en-half jaar later, in augustus 2022, werd door Harari onomwonden in een interview gezegd dat een groot deel Het bericht De Komende Transhumane Mens verscheen eerst op Ad Broere's Blog.

 • Geld in de bijrol, een voorwaarde
  by Ad Broere on juli 15, 2022 at 7:16 pm

  Door de groeiende chaos wordt het voortdurend moeilijker om nog een richting te vinden waarheen de economie zich beweegt. Het zal veel mensen ook een zorg zijn. Het doorgaande bombardement van negatieve berichtgeving bezorgt velen een afkeer van informatie. Daardoor ontgaat het helaas een groot aantal mensen wat er zich aan het ontwikkelen is. Vier Het bericht Geld in de bijrol, een voorwaarde verscheen eerst op Ad Broere's Blog.

 

Translate »