Wij Allen Per Persoon In Eenheid

Ad Broere

Econoom, onderzoeker en auteur

Over

Ad Broere is econoom, onderzoeker en auteur. Hij heeft veertig jaar ervaring opgedaan in bedrijfsleven, bank en onderwijs. Sinds 2007 is Ad actief als auteur en publicist. Hij schreef tot dusver vijf boeken: Een Menselijke Economie (2009), Ending the Global Casino (2010), Geld komt uit het Niets (2012), Hanneke de Vries leent geld bij de bank (2015) en Geld in de Bijrol (2018)

We moeten het zelf gaan doen

Particulier eigendom verdwijnt, contant geld verdwijnt, individuele vrijheid wordt ons afgenomen: volgens onafhankelijk econoom en auteur Ad Broere ontwikkelt de wereld zich richting een totalitair controlesysteem. De coronacrisis versnelt deze ontwikkeling.

“Er wordt ons afgeleerd om op onszelf te vertrouwen, op ons eigen immuunsysteem. We moeten ons verlaten op medische systemen net zoals we ons in de economie moeten laten sturen door digitale technologieën. Het eigen beoordelingsvermogen wordt uitgeschakeld.”

Ad Broere's Blog een andere en vernieuwende visie op mens, geld en waarde

 • De geheime bank die de wereld runt
  by Ad Broere on juni 4, 2023 at 9:44 am

  In het huidige geldstelsel speelt de BIS Bank een sleutelrol. Naar buiten toe blijkt hier weinig van. Toch is deze bank het coördinatie centrum van de centrale banken van over de hele wereld en komen de centrale bankiers periodiek bijeen. Over de Bank for International Settlements (BIS), gevestigd in Basel, wordt nog steeds gezegd dat Het bericht De geheime bank die de wereld runt verscheen eerst op Ad Broere's Blog.

 • De oorlog in Oekraïne werd uitgelokt
  by Ad Broere on mei 25, 2023 at 8:37 am

  Door te erkennen dat de uitbreiding van de NAVO de kern van deze oorlog vormt, begrijpen we waarom Amerikaanse wapens deze oorlog niet zullen beëindigen. Alleen langs diplomatieke weg kan vrede worden bewerkstelligd. George Orwell schreef in 1984: “Wie het verleden beheerst, beheerst de toekomst: wie het heden beheerst, beheerst het verleden.” Regeringen werken onophoudelijk Het bericht De oorlog in Oekraïne werd uitgelokt verscheen eerst op Ad Broere's Blog.

 • Weg uit het gelddenken
  by Ad Broere on mei 22, 2023 at 8:27 am

  We leven in een maatschappij van winnaars en verliezers. De winnaars zijn niet beter en getalenteerder dan de verliezers. Meestal is het niet hun verdienste dat ze – veel – meer verdienen, zoals voetballers die het ver hebben geschopt, CEO’s van multinationals en beroepsgroepen die in trek zijn bij de geldeconomie, zoals ICT. Vooral echter, Het bericht Weg uit het gelddenken verscheen eerst op Ad Broere's Blog.

 • Uitnodiging voor 18 juni
  by Ad Broere on mei 19, 2023 at 1:23 pm

  We gaan er op zondagmiddag 18 juni 2023 een gedenkwaardige en feestelijke dag van maken met de première van de animatiefilm, “WAARDECREATIE CENTRAAL- Geld in de bijrol”, en de geheel nieuwe lezing van Ad Broere over de omkering in ons denken over geld en waarde en er is volop de gelegenheid om vragen te stellen. Het bericht Uitnodiging voor 18 juni verscheen eerst op Ad Broere's Blog.

 • Samenwerking maakt sterk
  by Ad Broere on mei 19, 2023 at 8:40 am

  In deze tijd van het jaar toont de natuur zich van zijn mooiste kant. Ik word altijd getroffen door de machtige rode beuk, die met zijn roodbruine bladerkroon en grote gestalte een universum in zichzelf lijkt te zijn. Zie de uitgelichte afbeelding, bron Bomenstichting.nl. Met zijn bladeren neemt de beuk de energie van de zon Het bericht Samenwerking maakt sterk verscheen eerst op Ad Broere's Blog.

 

Translate »