Wij Allen Per Persoon In Eenheid

ahealthylife.nl

Voeding & gezondheid

Over

Deze site is een kennisplatform waarop onderbouwde informatie wordt gedeeld over voeding en gezondheid. Ik streef naar een zo objectief mogelijk standpunt, waarbij voedingsvraagstukken vanuit verschillende kanten worden belicht. Ook schuwen we niet om een weerwoord te bieden tegen oude dogma’s of eenzijdige berichtgeving in de media.

 

Juglen is spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij is een gepassioneerde voedingskundige met een onbedwingbare honger naar nieuwe inzichten. Schreef de boeken De supplementenwijzer, De voedingswijzer en De receptenwijzer. Juglen is inmiddels meer dan 8 jaar onderdeel van het radioprogramma gezondheidsnieuws en is vaste gast in het TV-programma Wat eten we op SBS6. Studeerde Voeding & gezondheid aan de Open Universiteit. Hij onderzoekt kritisch en combineert moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.

Ik geniet er enorm van om in verbinding deze weg te bewandelen en hoop het nog lang te doen.

 

aHealthylife.nl Voeding & gezondheid

 • Hoe groene thee je kan helpen af te vallen
  by Juglen Zwaan on mei 31, 2023 at 11:20 am

  Groene thee bevat bioactieve stoffen zoals cafeïne en EGCG, die de stofwisseling kunnen stimuleren en vetcellen kunnen afbreken. De meeste onderzoeken naar gewichtsverlies zijn echter gericht op extracten of supplementen van groene thee, niet op de drank zelf. Groene thee is een van de gezondste dranken ter wereld. Het zit vol met antioxidanten en verschillende ... Lees verder > Het bericht Hoe groene thee je kan helpen af te vallen verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Aftakeling brein begint later dan gedacht
  by Juglen Zwaan on mei 30, 2023 at 2:16 pm

  Een recent onderzoek suggereert dat onze hersenen langer door ontwikkelen dan we ooit voor mogelijk hielden, en dat de aftakeling veel later optreedt dan eerder werd gedacht. Deze baanbrekende ontdekking werd gedaan door een internationaal team van wetenschappers, waaronder ook onderzoekers van UMC Utrecht, en is gepubliceerd in het gerenommeerde tijdschrift Nature Neuroscience. De menselijke ... Lees verder > Het bericht Aftakeling brein begint later dan gedacht verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • 17 natuurlijke tips tegen blaasontsteking
  by Juglen Zwaan on mei 27, 2023 at 3:33 pm

  Een paar weken geleden stuurde ik een nieuwsbrief rond over de voordelen van cranberry’s voor de gezondheid. Hierin kwam onder meer de heilzame werking van cranberry’s tegen blaasontsteking aan bod. Naar aanleiding hiervan kreeg ik van meerdere vrouwen die regelmatig door een blaasontsteking worden geplaagd de vraag of ik niet dieper op het thema in ... Lees verder > Het bericht 17 natuurlijke tips tegen blaasontsteking verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Waarom zwarte thee gezonder is dan je denkt
  by Juglen Zwaan on mei 20, 2023 at 2:34 pm

  Een tijdje geleden heb ik besloten om minder koffie te gaan drinken en thee een kans te geven. Ik ben nooit dol geweest op thee, ik vond het maar water met een slap smaakje. Inmiddels denk ik daar anders over: ik ben een enorme zoektocht begonnen naar lekkere thee en er blijkt ontzettend veel kaf ... Lees verder > Het bericht Waarom zwarte thee gezonder is dan je denkt verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Zo zet je thee als een expert
  by Juglen Zwaan on mei 13, 2023 at 1:20 pm

  Een heerlijk kopje thee kan de winterkou verdrijven, je overdag opladen of je ‘s avonds ontspannen. Om thee te zetten, laat je het trekken in heet water. Het trekken zorgt ervoor dat de smaak en de gezondheidsbevorderende bestanddelen worden onttrokken aan de vaste stoffen die worden gebruikt om thee te maken. In dit artikel wordt ... Lees verder > Het bericht Zo zet je thee als een expert verscheen eerst op aHealthylife.nl.

Translate »