Wij Allen Per Persoon In Eenheid

ahealthylife.nl

Voeding & gezondheid

Over

Deze site is een kennisplatform waarop onderbouwde informatie wordt gedeeld over voeding en gezondheid. Ik streef naar een zo objectief mogelijk standpunt, waarbij voedingsvraagstukken vanuit verschillende kanten worden belicht. Ook schuwen we niet om een weerwoord te bieden tegen oude dogma’s of eenzijdige berichtgeving in de media.

 

Juglen is spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij is een gepassioneerde voedingskundige met een onbedwingbare honger naar nieuwe inzichten. Schreef de boeken De supplementenwijzer, De voedingswijzer en De receptenwijzer. Juglen is inmiddels meer dan 8 jaar onderdeel van het radioprogramma gezondheidsnieuws en is vaste gast in het TV-programma Wat eten we op SBS6. Studeerde Voeding & gezondheid aan de Open Universiteit. Hij onderzoekt kritisch en combineert moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.

Ik geniet er enorm van om in verbinding deze weg te bewandelen en hoop het nog lang te doen.

 

aHealthylife.nl Voeding & gezondheid

 • Is het eten van insecten gezond of ongezond?
  by Juglen Zwaan on februari 4, 2023 at 12:32 pm

  Vorige maand heeft de Europese Commissie toestemming gegeven voor het verwerken van krekels en meelwormen in ons voedsel. Op sociale media wordt insectenmeel door velen met klem afgeraden, met name vanwege de stoffen chitine en metamorfische steroïde. Chitine zou een giftige stof zijn die kanker aanjaagt. Als gevolg van al deze ophef, stroomde mijn mailbox ... Lees verder > Het bericht Is het eten van insecten gezond of ongezond? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Is het eten van een banaan als ontbijt gezond?
  by Juglen Zwaan on januari 25, 2023 at 2:04 pm

  Bananen zijn veelzijdige en smaakvolle vruchten die vaak wordt gebruikt in smoothies, bakproducten, sauzen en desserts. Veel mensen eten ook graag bananen bij het ontbijt, zowel omdat ze makkelijk mee te nemen zijn als vanwege de lage prijs. Sommigen vragen zich echter af of bananen wel een goede optie zijn als ontbijt. Dit artikel gaat ... Lees verder > Het bericht Is het eten van een banaan als ontbijt gezond? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • 8 belangrijke gezondheidsvoordelen van appels
  by Juglen Zwaan on januari 21, 2023 at 4:08 pm

  Met meer dan 7000 verschillende rassen die wereldwijd verkrijgbaar zijn, is het geen verrassing dat appels  de meest geconsumeerde vrucht ter wereld zijn (1). Er is een appel voor iedereen, van zoete rode variëteiten, zoals Red Delicious, Fuji of Gala, tot pittige groene, zoals Granny Smith – mijn persoonlijke favoriet, die ik lekker vind met ... Lees verder > Het bericht 8 belangrijke gezondheidsvoordelen van appels verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Cadmium in chocolade: hoe ernstig is dit?
  by Juglen Zwaan on januari 18, 2023 at 11:07 am

  Recent is er een nieuw rapport van het Amerikaanse Consumer Reports (CR) verschenen, waaruit blijkt dat zeer veel chocolade – ook in de Nederlandse winkels – is vervuild met lood en cadmium. Ik heb hier vele e-mailtjes over gekregen, dus daarom duiken we vandaag in dit uitgebreide rapport over zware metalen in chocolade. Chocolade staat ... Lees verder > Het bericht Cadmium in chocolade: hoe ernstig is dit? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • 12 krachtige ayurvedische kruiden en specerijen met gezonde eigenschappen
  by Juglen Zwaan on januari 14, 2023 at 2:14 pm

  Ayurveda is een traditioneel Indiaas geneeskundesysteem. Het is gericht op het behoud van gezondheid en welzijn door het in evenwicht houden van de geest en het lichaam het voorkómen van ziekte, in plaats van ziektebehandeling. Daartoe wordt een holistische aanpak gehanteerd die een combinatie is van dieet, lichaamsbeweging en leefstijlveranderingen (1). Ayurvedische kruiden en specerijen ... Lees verder > Het bericht 12 krachtige ayurvedische kruiden en specerijen met gezonde eigenschappen verscheen eerst op aHealthylife.nl.

Translate »