Wij Allen Per Persoon In Eenheid

ahealthylife.nl

Voeding & gezondheid

Over

Deze site is een kennisplatform waarop onderbouwde informatie wordt gedeeld over voeding en gezondheid. Ik streef naar een zo objectief mogelijk standpunt, waarbij voedingsvraagstukken vanuit verschillende kanten worden belicht. Ook schuwen we niet om een weerwoord te bieden tegen oude dogma’s of eenzijdige berichtgeving in de media.

 

Juglen is spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij is een gepassioneerde voedingskundige met een onbedwingbare honger naar nieuwe inzichten. Schreef de boeken De supplementenwijzer, De voedingswijzer en De receptenwijzer. Juglen is inmiddels meer dan 8 jaar onderdeel van het radioprogramma gezondheidsnieuws en is vaste gast in het TV-programma Wat eten we op SBS6. Studeerde Voeding & gezondheid aan de Open Universiteit. Hij onderzoekt kritisch en combineert moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.

Ik geniet er enorm van om in verbinding deze weg te bewandelen en hoop het nog lang te doen.

 

aHealthylife.nl Voeding & gezondheid

 • Blue zones: plekken op aarde waar mensen gezond ouder worden
  by Juglen Zwaan on september 19, 2023 at 7:02 am

  De laatste tijd staan de Blue Zones weer volop in de belangstelling. Dit zijn gebieden waar mensen aantoonbaar in goede gezondheid uitzonderlijk oud worden. In vergelijking met andere delen van de wereld leven er onder de bewoners van deze gebieden een significant hoger aantal centenariërs (honderdjarigen). Ik ontdekte dat de Blue Zones dit jaar twintig ... Lees verder > Het bericht Blue zones: plekken op aarde waar mensen gezond ouder worden verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • 20 voedingsmiddelen rijk aan vitamine C
  by Juglen Zwaan on september 16, 2023 at 12:15 pm

  Vitamine C is een in water oplosbare vitamine die in veel voedingsmiddelen voorkomt, vooral in fruit en groenten. Het fungeert als een krachtige antioxidant in het lichaam en speelt een belangrijke rol bij de immuunfunctie, de productie van neurotransmitters, de collageensynthese, en nog veel meer. Voldoende vitamine C in je voeding kan helpen het risico ... Lees verder > Het bericht 20 voedingsmiddelen rijk aan vitamine C verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Hersenmist: wat is ‘brain fog’ en welke rol spelen voeding en leefstijl?
  by Juglen Zwaan on september 6, 2023 at 8:57 am

  Zo nu en dan krijg ik van lezers de vraag of ik bekend ben met het fenomeen ‘brain fog’ en of ik weet wat hiertegen te doen is. Ik weet zeker wat dit betekent, want ik had hier zelf vroeger ook last van toen ik minder gezond leefde. Letterlijk vertaald betekent ‘brain fog’ in het ... Lees verder > Het bericht Hersenmist: wat is ‘brain fog’ en welke rol spelen voeding en leefstijl? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • De top 8 gezondheidsvoordelen van bloemkool
  by Juglen Zwaan on september 2, 2023 at 1:15 pm

  Bloemkool bevat veel voedingsstoffen en plantaardige bestanddelen die het risico op verschillende ziekten, waaronder hartziekten en kanker, kunnen verminderen. Bloemkool is een uiterst gezonde groente en een belangrijke bron van voedingsstoffen. Bovendien is het geschikt voor als je wilt afvallen en is het eenvoudig toe te voegen aan je dieet. Hier zijn 8 wetenschappelijk onderbouwde ... Lees verder > Het bericht De top 8 gezondheidsvoordelen van bloemkool verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • De 4 stimulerende stofjes in thee – en niet alleen cafeïne
  by Juglen Zwaan on augustus 29, 2023 at 10:38 am

  Thee bevat 4 stoffen die een stimulerende werking hebben op je hersenen. De bekendste is cafeïne, een krachtig stimulerend middel dat je ook kunt halen uit koffie, frisdrank en energiedrankjes. Thee bevat ook twee stoffen die verwant zijn aan cafeïne: theobromine en theofylline. Ten slotte levert het een vrij uniek aminozuur, L-theanine genaamd, dat een ... Lees verder > Het bericht De 4 stimulerende stofjes in thee – en niet alleen cafeïne verscheen eerst op aHealthylife.nl.

Translate »