Wij Allen Per Persoon In Eenheid

ahealthylife.nl

Voeding & gezondheid

Over

Deze site is een kennisplatform waarop onderbouwde informatie wordt gedeeld over voeding en gezondheid. Ik streef naar een zo objectief mogelijk standpunt, waarbij voedingsvraagstukken vanuit verschillende kanten worden belicht. Ook schuwen we niet om een weerwoord te bieden tegen oude dogma’s of eenzijdige berichtgeving in de media.

 

Juglen is spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij is een gepassioneerde voedingskundige met een onbedwingbare honger naar nieuwe inzichten. Schreef de boeken De supplementenwijzer, De voedingswijzer en De receptenwijzer. Juglen is inmiddels meer dan 8 jaar onderdeel van het radioprogramma gezondheidsnieuws en is vaste gast in het TV-programma Wat eten we op SBS6. Studeerde Voeding & gezondheid aan de Open Universiteit. Hij onderzoekt kritisch en combineert moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.

Ik geniet er enorm van om in verbinding deze weg te bewandelen en hoop het nog lang te doen.

 

aHealthylife.nl Voeding & gezondheid

 • 9 redenen waarom overgewicht niet simpelweg een keuze is
  by Juglen Zwaan on april 18, 2024 at 10:08 am

  In 2016 was de schatting dat ongeveer 30% van de volwassenen in de Verenigde Staten aan obesitas lijdt (1). Veel mensen wijten zwaarlijvigheid aan slechte voedingskeuzes en inactiviteit, maar zo eenvoudig is het niet altijd. Andere factoren kunnen een sterke invloed hebben op het lichaamsgewicht en zwaarlijvigheid, waarvan sommige buiten de controle van een persoon ... Lees verder > Het bericht 9 redenen waarom overgewicht niet simpelweg een keuze is verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Hoeveel eiwitten heb je nodig om gezond te blijven?
  by Juglen Zwaan on april 15, 2024 at 8:28 am

  Ik kreeg pas vele vragen over een recent Amerikaans onderzoek waaruit zou blijken dat het eten van te veel eiwit, met name het aminozuur leucine, het risico op aderverkalking en hart- en vaatziekten kan verhogen. Volgens de onderzoekers gebeurt dit doordat een te hoge eiwitinname leidt tot een verhoogde activering van immuuncellen die bijdragen aan de ... Lees verder > Het bericht Hoeveel eiwitten heb je nodig om gezond te blijven? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • De 13 gezondste knolgewassen
  by Juglen Zwaan on april 13, 2024 at 1:05 pm

  Rapen, gember en bieten zijn wortel- of knolgroenten die onder de grond groeien. Het toevoegen van deze groenten aan je voedingspatroon kan je gezondheid ten goede komen. Knolgewassen maken al heel lang deel uit van een gezond dieet. Een wortel- of knolgroente is een eetbare plant die onder de grond groeit. Aardappelen, wortelen en uien ... Lees verder > Het bericht De 13 gezondste knolgewassen verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Ademhalingsoefeningen effectiever tegen woede dan afreageren
  by Juglen Zwaan on april 12, 2024 at 1:44 pm

  Woede is een krachtige emotie die veel mensen ervaren en moeite hebben om te reguleren. Hoewel het een wijdverspreide overtuiging is dat het gezond is om stoom af te blazen door te schreeuwen, te slaan of activiteiten te ondernemen die fysieke inspanning vereisen, wijst recent onderzoek uit dat dit juist contraproductief kan zijn. Een grootschalige ... Lees verder > Het bericht Ademhalingsoefeningen effectiever tegen woede dan afreageren verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Quorn stilletjes verdwenen uit de Nederlandse supermarkten
  by Juglen Zwaan on april 11, 2024 at 12:37 pm

  Een opmerkzame lezer wees ons erop dat de vleesvervanger Quorn niet langer meer in Nederland verkrijgbaar is. Deze nam contact op omdat ik pas in onze wekelijkse nieuwsbrief positieve onderzoeksresultaten heb gedeeld over dit product vanwege de hoge eiwitkwaliteit. Quorn is een merknaam voor een vleesvervanger op basis van mycoproteïne. Dit is het gefermenteerde mycelium ... Lees verder > Het bericht Quorn stilletjes verdwenen uit de Nederlandse supermarkten verscheen eerst op aHealthylife.nl.

Translate »