Wij Allen Per Persoon In Eenheid

ahealthylife.nl

Voeding & gezondheid

Over

Deze site is een kennisplatform waarop onderbouwde informatie wordt gedeeld over voeding en gezondheid. Ik streef naar een zo objectief mogelijk standpunt, waarbij voedingsvraagstukken vanuit verschillende kanten worden belicht. Ook schuwen we niet om een weerwoord te bieden tegen oude dogma’s of eenzijdige berichtgeving in de media.

 

Juglen is spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij is een gepassioneerde voedingskundige met een onbedwingbare honger naar nieuwe inzichten. Schreef de boeken De supplementenwijzer, De voedingswijzer en De receptenwijzer. Juglen is inmiddels meer dan 8 jaar onderdeel van het radioprogramma gezondheidsnieuws en is vaste gast in het TV-programma Wat eten we op SBS6. Studeerde Voeding & gezondheid aan de Open Universiteit. Hij onderzoekt kritisch en combineert moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.

Ik geniet er enorm van om in verbinding deze weg te bewandelen en hoop het nog lang te doen.

 

aHealthylife.nl Voeding & gezondheid

 • Is havermelk gezond of ongezond?
  by Juglen Zwaan on september 22, 2022 at 11:34 am

  De laatste tijd ontvang ik regelmatig e-mail met de vraag of havermelk wel zo gezond is. Op social media gaan er verhalen rond dat havermelk je bloedsuiker sterker kan laten stijgen dan cola en dat het hulpstoffen bevat die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Met name de havermelk van Oatly krijgt er flink van ... Lees verder > Het bericht Is havermelk gezond of ongezond? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Kaliumtekort: symptomen en voedingsadviezen
  by Juglen Zwaan on september 17, 2022 at 7:19 pm

  Onlangs is er internationaal veel aandacht geweest voor een grote Nederlandse studie naar het effect van kalium op ons cardiovasculaire stelsel. De conclusie was dat meer kalium in het dieet voor zowel mannen als vrouwen gunstig is, maar dat vooral vrouwen hier extra baat bij hebben. In dit artikel kijken we daarom naar wat kalium ... Lees verder > Het bericht Kaliumtekort: symptomen en voedingsadviezen verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • 10 bewezen gezondheidsvoordelen van groene thee
  by Juglen Zwaan on september 10, 2022 at 1:14 pm

  Van groene thee wordt gezegd dat het een van de gezondste dranken ter wereld is. Het zit vol met antioxidanten die vele gezondheidsvoordelen hebben, waaronder: verbeterde hersenfunctie vetverlies bescherming tegen kanker verlaging van het risico op hartziekten Er zijn misschien nog meer potentiële gezondheidsvoordelen. Hieronder worden 10 van deze mogelijke voordelen besproken. 1. Bevat gezonde ... Lees verder > Het bericht 10 bewezen gezondheidsvoordelen van groene thee verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Mysterie hoe alcohol darmbacteriën beïnvloedt ontrafeld
  by Juglen Zwaan on september 5, 2022 at 2:00 pm

  Het drinken van alcohol is op vele manieren schadelijk voor ons lichaam, maar één van de negatieve gevolgen is dat het onze darmflora zeer nadelig kan beïnvloeden. Dit hebben wetenschappers altijd opmerkelijk gevonden, omdat dat de meeste alcohol de darmen niet eens bereikt. Alcohol wordt voornamelijk opgenomen via de mond en maag. Inmiddels is duidelijk ... Lees verder > Het bericht Mysterie hoe alcohol darmbacteriën beïnvloedt ontrafeld verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Grootschalige misleiding over herkomst producten
  by Juglen Zwaan on september 5, 2022 at 1:18 pm

  De Consumentenbond ontdekte dat de grootste supermarktketen van Engeland, Tesco, tegenwoordig namen van niet-bestaande boerderijen gebruikt om waren zoals groenten, fruit en vlees aan de man te brengen. Ruim 70% van de Britten voelt zich door de nepnamen zwaar misleid en wil dat het stopt. Maar de bond vroeg zich af hoe het in Nederland ... Lees verder > Het bericht Grootschalige misleiding over herkomst producten verscheen eerst op aHealthylife.nl.

Translate »