ahealthylife.nl

Voeding & gezondheid

Over

Deze site is een kennisplatform waarop onderbouwde informatie wordt gedeeld over voeding en gezondheid. Ik streef naar een zo objectief mogelijk standpunt, waarbij voedingsvraagstukken vanuit verschillende kanten worden belicht. Ook schuwen we niet om een weerwoord te bieden tegen oude dogma’s of eenzijdige berichtgeving in de media.

 

Juglen is spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij is een gepassioneerde voedingskundige met een onbedwingbare honger naar nieuwe inzichten. Schreef de boeken De supplementenwijzer, De voedingswijzer en De receptenwijzer. Juglen is inmiddels meer dan 8 jaar onderdeel van het radioprogramma gezondheidsnieuws en is vaste gast in het TV-programma Wat eten we op SBS6. Studeerde Voeding & gezondheid aan de Open Universiteit. Hij onderzoekt kritisch en combineert moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.

Ik geniet er enorm van om in verbinding deze weg te bewandelen en hoop het nog lang te doen.

 

aHealthylife.nl Voeding & gezondheid

 • Alles over berberine: gezondheidsvoordelen, gebruik en veiligheid
  by Juglen Zwaan on juli 20, 2024 at 10:27 am

  Regelmatig zie ik het supplement berberine voorbijkomen als ik aan het grasduinen ben in de medische literatuur. Ik sta elke keer versteld van de resultaten met dit supplement. Zo zou het kunnen helpen bij gewichtsverlies, het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het verbeteren van de gezondheid van hart- en bloedvaten. Hoewel steeds meer studies op ... Lees verder > Het bericht Alles over berberine: gezondheidsvoordelen, gebruik en veiligheid verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • De top 6 voordelen van baobabvruchten en -poeder
  by Juglen Zwaan on juli 13, 2024 at 5:37 pm

  Baobabvruchten kunnen je vitaminen en mineralen leveren, ontstekingen helpen verminderen en de bloedsuikerspiegel in balans brengen. Maar vanwege bepaalde antinutriënten is het raadzaam om de inname van deze vrucht te matigen. De baobab of apenbroodboom groeit in bepaalde gebieden van Afrika, Arabië, Australië en Madagaskar. Baobabbomen, ook bekend onder hun wetenschappelijke naam Adansonia, kunnen tot ... Lees verder > Het bericht De top 6 voordelen van baobabvruchten en -poeder verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Update rechtszaak Berkey International tegen EPA
  by Juglen Zwaan on juli 12, 2024 at 7:48 am

  De Amerikaanse waterfilterfabrikant Berkey International is al jaren verwikkeld in een juridische strijd met de Environmental Protection Agency (EPA). De EPA probeert de waterfilters van Berkey te classificeren als pesticiden, wat ingrijpende gevolgen zou hebben voor het bedrijf. Onlangs is echter een belangrijke ontwikkeling in het voordeel van Berkey: het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft de zogenoemde ... Lees verder > Het bericht Update rechtszaak Berkey International tegen EPA verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • 7 bewezen voordelen van ginseng voor de gezondheid
  by Juglen Zwaan on juli 6, 2024 at 2:41 pm

  Ginseng is een kruid dat rijk is aan antioxidanten. Onderzoek suggereert dat het een gunstig effect heeft op de gezondheid van de hersenen, het immuunsysteem, de bloedsuikerspiegel en nog veel meer. Ginseng wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Deze langzaam groeiende, lage plant met vlezige wortels kan op drie manieren worden ingedeeld, ... Lees verder > Het bericht 7 bewezen voordelen van ginseng voor de gezondheid verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Nederlandse supermarkten bij duurste van Europa
  by Juglen Zwaan on juli 5, 2024 at 8:01 pm

  Boodschappen doen is voor veel Nederlanders een dagelijkse bezigheid. Boodschappen doen is voor veel Nederlanders een dagelijkse bezigheid. We lopen tevreden met onze volle boodschappentassen naar huis omdat we goede aanbiedingen hebben weten te scoren. Maar zijn onze boodschappen eigenlijk wel zo goedkoop vergeleken met andere Europese landen? Uit recent onderzoek van de Consumentenbond blijkt ... Lees verder > Het bericht Nederlandse supermarkten bij duurste van Europa verscheen eerst op aHealthylife.nl.

Translate »