Wij Allen Per Persoon In Eenheid

ahealthylife.nl

Voeding & gezondheid

Over

Deze site is een kennisplatform waarop onderbouwde informatie wordt gedeeld over voeding en gezondheid. Ik streef naar een zo objectief mogelijk standpunt, waarbij voedingsvraagstukken vanuit verschillende kanten worden belicht. Ook schuwen we niet om een weerwoord te bieden tegen oude dogma’s of eenzijdige berichtgeving in de media.

 

Juglen is spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij is een gepassioneerde voedingskundige met een onbedwingbare honger naar nieuwe inzichten. Schreef de boeken De supplementenwijzer, De voedingswijzer en De receptenwijzer. Juglen is inmiddels meer dan 8 jaar onderdeel van het radioprogramma gezondheidsnieuws en is vaste gast in het TV-programma Wat eten we op SBS6. Studeerde Voeding & gezondheid aan de Open Universiteit. Hij onderzoekt kritisch en combineert moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.

Ik geniet er enorm van om in verbinding deze weg te bewandelen en hoop het nog lang te doen.

 

aHealthylife.nl Voeding & gezondheid

 • De 20 beste voedingsmiddelen voor gezonde longen
  by Juglen Zwaan on mei 20, 2022 at 2:11 pm

  Om je op je best te voelen is het van groot belang om je longen gezond te houden. Toch kunnen sommige veelvoorkomende factoren, zoals blootstelling aan sigarettenrook en giftige stoffen in het milieu, evenals het eten van ontstekingsbevorderende voeding, een tol eisen van dit belangrijke orgaan. Bovendien kunnen veelvoorkomende aandoeningen, zoals astma, COPD (chronische obstructieve ... Lees verder > Het bericht De 20 beste voedingsmiddelen voor gezonde longen verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Kunstmatige zoetstoffen mogelijk kankerverwekkend
  by Juglen Zwaan on mei 20, 2022 at 1:27 pm

  Al jaren is er veel discussie over de vraag of kunstmatige zoetstoffen wel zo gezond zijn. Inmiddels zijn er aanwijzingen dat je deze vorm van suiker maar beter kunt laten staan, want volgens een recente studie wordt het regelmatig nuttigen van kunstmatige zoetstoffen in verband gebracht met een 13% hogere kans op kanker. Dat is zorgwekkend, want ... Lees verder > Het bericht Kunstmatige zoetstoffen mogelijk kankerverwekkend verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • 9 voedingsmiddelen die veel resistent zetmeel bevatten
  by Juglen Zwaan on mei 14, 2022 at 12:40 pm

  Resistent zetmeel bestaat uit unieke vezels met indrukwekkende gezondheidsvoordelen. Slechts een paar voedingsmiddelen bevatten echter grote hoeveelheden hiervan (1). Daarbij gaat resistent zetmeel tijdens het koken vaak verloren. Wat is resistent zetmeel en waarom is het goed voor je?De meeste koolhydraten die je eet, zoals die in granen, pasta en aardappels, zijn zetmeel. Sommige zetmeelsoorten zijn resistent ... Lees verder > Het bericht 9 voedingsmiddelen die veel resistent zetmeel bevatten verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Wat is resistent zetmeel en waarom is het zo gezond?
  by Juglen Zwaan on mei 12, 2022 at 7:27 am

  De laatste 10 jaar wordt er steeds meer gesproken over de gezondheidsvoordelen van resistent zetmeel. Maar wat is dat precies? In dit artikel bespreken we uitgebreid wat er zo gezond is aan resistent zetmeel en zoeken we uit waar het allemaal in zit. Wat is resistent zetmeel? Veel van wat we eten bestaat uit koolhydraten, ... Lees verder > Het bericht Wat is resistent zetmeel en waarom is het zo gezond? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Wat is het verschil tussen licht en donker gebrande koffiebonen?
  by Juglen Zwaan on mei 7, 2022 at 2:18 pm

  Als het om koffie gaat hebben de meeste mensen een voorkeur voor een bepaalde soort. Voor sommigen is het ijskoffie, voor anderen is het een hete espresso. Velen hebben een voorkeur voor een lichte of juist liever een donkere branding. Je hebt vast wel eens mensen horen praten over de verschillen tussen licht en donker ... Lees verder > Het bericht Wat is het verschil tussen licht en donker gebrande koffiebonen? verscheen eerst op aHealthylife.nl.