Wij Allen Per Persoon In Eenheid

BlueTruth

Waakzaam en dienstbaar

Over

In Nederland leven wij in een rechtsstaat. De waarden van de rechtsstaat zijn vrijheid, rechtszekerheid en rechtsgelijkheid. Burgers genieten bescherming van hun rechten en vrijheden, tegen medeburgers en de overheid.

Het doel van een rechtstaat is om de burgers te beschermen tegen machtsmisbruik van de overheid. Ook de overheid moet zich aan de wet houden en mag dus de vrijheden en rechten van de burger niet zomaar beperken of afpakken.

De missie van de politie is waakzaam en dienstbaar aan de waarden van de rechtsstaat. Daarbij gaat het dus om de waarden van vrijheid, rechtszekerheid en gelijkwaardigheid. Zij zijn het fundament van onze democratische samenleving. Als politie is het ons vak die waarden te beschermen en te ondersteunen.

Dit is ook waar BlueTruth voor staat en wij zien het als onze taak om deze duidelijke missie voor ogen te houden. Zeker in deze turbulente tijd, waarin het volk vanuit de overheid steeds meer maatregelen opgelegd heeft gekregen en van de politie wordt verwacht deze te handhaven. Juist dit heeft ervoor gezorgd dat veel politieagenten in een spagaat kwamen te staan. Want enerzijds is de politie er voor de daadwerkelijke handhaving van de rechtsorde, maar aan de andere kant hebben deze politiemedewerkers ook de missie van de politie nog steeds heel helder in het vizier. En hier wringt de schoen. Het handhaven van het huidige maatregelenpakket druist volledig in tegen het beschermen van de vrijheid en gelijkwaardigheid van de burger.

Gezien de huidige maatregelen de vrijheid van de burger dusdanig beperken, en er zelfs sprake van lijkt te zijn dat de gelijkwaardigheid in de toekomst mogelijk in het geding komt, maken wij ons zorgen om onze rechtsstaat. Wij zijn dan ook van mening dat burgers op dit moment beschermd dienen te worden tegen de overheid.

Buiten de mensen die reeds betrokken zijn bij dit initiatief zijn er vermoedelijk nog veel meer politiemedewerkers die in tweestrijd zitten. Wij vinden het belangrijk hen te laten weten dat zij hier niet alleen in staan en zoeken daarom de verbinding.

We hopen hiermee (politie)mensen perspectief te bieden van de ‘eenzame worsteling’ naar ‘samen staan we sterk’.

Telegram:

https://t.me/BlueTruthChat

https://t.me/BlueTruthKanaal

BlueTruth.nl Amat Victoria Curam

 • Uitnodiging platform
  by Beheerder on april 19, 2024 at 6:21 pm

  Francisco de Valk van Stichting BlueTruth heet u van harte welkom op het BlueTruth Platform!

 • Het sociale contract versus autonoom verklaring
  by Beheerder on april 15, 2024 at 12:55 am

  Het was voor ons een eer om met oud-rechter Barend van Thiel nader in gesprek te gaan. Barend is auteur van het boek De vierde tirannie. Momenteel is er veel aandacht voor de autonomen en soevereinen, zie het eerdere artikel:... Lees meerHet sociale contract versus autonoom verklaring

 • Vermiste collega aangetroffen
  by Beheerder on april 14, 2024 at 12:14 pm

  Met droefheid vernamen we dat de 38-jarige politiecollega die al enige tijd vermist was afgelopen donderdag 11 april 2024 overleden is aangetroffen in Leiderdorp. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden en de collega’s van het team waar de politieman... Lees meerVermiste collega aangetroffen

 • Oude mannen
  by Beheerder on april 13, 2024 at 7:52 pm

  Uitgelichte reactie van het platform, geschreven door Robert: Wie kent de beelden niet van een linie met, overwegend oudere, mannen (en een paar vrouwen) die voor de vreedzame demonstranten gingen staan? De ruggen recht, schouder aan schouder in de volledige bereidheid... Lees meerOude mannen

 • Art of war
  by Beheerder on april 13, 2024 at 11:18 am

  Waarschijnlijk kunt u zich de zandsculpturen wel herinneren en video’s met livebeelden waarin bewegende kunstuitingen met zand worden gepresenteerd of de veelkleurige mandala’s die door Tibetaanse monniken met zand worden gemaakt. Het gaat om vergankelijke kunst die met een enkele... Lees meerArt of war

Translate »