De Florijn

De munt voor het MKB

Over

Florijn is een betaalmiddel, net als de Euro. De bedoeling is dus dat u er zoveel mogelijk mee gaat betalen. En nog zo min mogelijk met de Euro.

De Euro blijft gewoon de Euro, Florijn is niet bedoeld om de Euro te vervangen. Er komt gewoon een munt bij. Florijn is een zogenaamde complementaire munt, die náást de officiële munt circuleert.

Het doel van Florijn is om naast de Euro een extra geldstroom te genereren, waardoor de omzet en liquiditeit van bedrijven wordt vergroot en de koopkracht van consumenten wordt versterkt. Kortom, om de financiële crisis op te lossen. Het is mogelijk.

Het probleem is dat er te weinig geld is, dus maken we ons eigen geld: het Florijn-netwerk biedt bedrijven (en op termijn waarschijnlijk ook consumenten) rentevrij krediet. Dit kan de kapitaalschaarste binnen het midden- en kleinbedrijf oplossen en dus enorme positieve gevolgen voor de reële economie hebben. Florijnen blijven namelijk binnen het netwerk circuleren, terwijl Euro’s in de vorm van rente naar de banken verdwijnen.

Het nut van complementaire munten heeft zich bijvoorbeeld bewezen in Zwitserland, waar het bedrijfsleven al 80 jaar naast de Zwitserse Frank gebruik maakt van de WIR, en in Bristol, waar de locale economie dankzij de Bristol Pound helemaal opbloeit.

Help de crisis oplossen, open een Florijn-rekening en ga ermee betalen.

Translate »