Wij Allen Per Persoon In Eenheid

De Vrijspreker

Vrijheidsnieuws

Over

De Vrijspreker is de actualiteitenrubriek van het Libertarisch Centrum.
De Vrijspreker streeft naar een maatschappij waarin ieder mens soeverein is:
ieder mens heeft het recht zijn leven te leiden zoals hij zelf wil,
zolang hij datzelfde recht van ieder ander respecteert.

LIBERTARISME, EEN INTRODUCTIE

Het libertarisme is in Nederland een bij velen nog onbekende maatschappelijke en politieke filosofie. Hiervoor zijn verschillende oorzaken te bedenken. De belangrijkste is wellicht dat een theorie die in grote mate afwijkt van onze huidige maatschappij niet snel opgepikt zal worden. En onbekend maakt onbemind. Deze inleiding is een aanzet om hier verandering in te brengen. Lees verder op Libertarian.nl

Vrijspreker.nl Actueel Commentaar en Acties in Libertarisch Perspectief

 • manipulatie door het AD?
  by Ratio on mei 19, 2022 at 11:00 am

  Het Algemeen Dagblad meldt: “Coronademonstraties kostten politie 44 miljoen euro, nog jarenlang minder inzet”. Is dit stemmingmakerij en manipulatie? Moet de burger bang zijn dat “het borgen van het demonstratierecht van de Wappies” zorgt dat de politie de komende jaren onvoldoende aanwezig kan zijn? Als je het artikel goed leest dan zitten in deze 44 The post manipulatie door het AD? first appeared on Vrijspreker.nl.

 • Big Tech lobby bepaalt de EU-regels
  by Vrijspreker on mei 19, 2022 at 4:00 am

  Big Tech is met € 97 miljoen per jaar de grootste lobbysector in de Europese Unie. Met zijn toenemende financiële macht is ook zijn politieke invloed op de EU sterk toegenomen. De grootste digitale technologieconcerns geven ruim € 97 miljoen per jaar uit om te lobbyen bij de EU om nieuwe EU-regels in hun voordeel The post Big Tech lobby bepaalt de EU-regels first appeared on Vrijspreker.nl.

 • Ceylonomics
  by Hijseenberg on mei 18, 2022 at 9:07 am

  Sri Lanka, officieel de “ Democratic Socialist Republic of Sri Lanka” is een klassiek gevalletje van Nomen est Omen.  De meeste landen met ‘Socialist’ in de aanduiding staan niet in de top 10 van Wirtschaftswunders. Volgens dit bericht zit het land vandaag zonder brandstof.  Omdat de overheid niet genoeg geld bij elkaar kan schrapen/lenen.  Terwijl The post Ceylonomics first appeared on Vrijspreker.nl.

 • Zonder fossiele brandstoffen geen vraag naar energie
  by Seneca on mei 18, 2022 at 8:00 am

  Amerika streeft snel naar het bereiken van het gestelde doel van president Biden dat “we ons gaan ontdoen van fossiele brandstoffen” om het streven van de Green New Deal (GND) te bereiken voor windturbines en zonnepanelen om elektriciteit te leveren om de wereld te laten draaien, maar WACHT EVEN ! Alles in onze levens en The post Zonder fossiele brandstoffen geen vraag naar energie first appeared on Vrijspreker.nl.

 • Schipholchaos
  by Hugo J. van Reijen on mei 17, 2022 at 1:00 am

  Zoals ik uit eigen waarneming kan bevestigen, is Schiphol momenteel de meest chaotische luchthaven ter wereld en is de situatie hier volkomen uit de hand gelopen. Zelfs de toestanden zoals ik deze wel heb aangetroffen op diverse luchthavens in India worden hier ruimschoots overtroffen. De chaotische toestand op Schiphol wijt men aan personeelstekort. ­­­­­De chaos The post Schipholchaos first appeared on Vrijspreker.nl.