Wij Allen Per Persoon In Eenheid

De Vrijspreker

Vrijheidsnieuws

Over

De Vrijspreker is de actualiteitenrubriek van het Libertarisch Centrum.
De Vrijspreker streeft naar een maatschappij waarin ieder mens soeverein is:
ieder mens heeft het recht zijn leven te leiden zoals hij zelf wil,
zolang hij datzelfde recht van ieder ander respecteert.

LIBERTARISME, EEN INTRODUCTIE

Het libertarisme is in Nederland een bij velen nog onbekende maatschappelijke en politieke filosofie. Hiervoor zijn verschillende oorzaken te bedenken. De belangrijkste is wellicht dat een theorie die in grote mate afwijkt van onze huidige maatschappij niet snel opgepikt zal worden. En onbekend maakt onbemind. Deze inleiding is een aanzet om hier verandering in te brengen. Lees verder op Libertarian.nl

Vrijspreker.nl Actueel Commentaar en Acties in Libertarisch Perspectief

 • Ik, libertariër zonder natuurrechten
  by Vrijspreker on februari 5, 2023 at 12:18 pm

  Als je libertariërs vraagt naar de argumentatie voor hun overtuigingen, verwijzen ze vaak naar natuurrechten. Zo ook op 23 januari, tijdens de eerste module van de opleidingscommissie van de LP: “Grondbeginselen van het libertarisme”. Hieronder leg ik uit waarom deze argumentatie in mijn beleving onjuist is en hoe het kan dat ik mezelf dan toch The post Ik, libertariër zonder natuurrechten first appeared on Vrijspreker.nl.

 • WAI van WC AInt
  by Hijseenberg on februari 4, 2023 at 11:00 pm

  AI voorspelt global warming op basis van modellen die gemaakt zijn door alarmisten. https://www.scientificamerican.com/article/ai-predicts-warming-will-surpass-1-5-c-in-a-decade/ AI is al 100% woke:   The post WAI van WC AInt first appeared on Vrijspreker.nl.

 • Vrijheid Radio Week 5
  by pcrs on februari 4, 2023 at 3:03 pm

  Vrijheid Radio Week 5 The post Vrijheid Radio Week 5 first appeared on Vrijspreker.nl.

 • Huren?
  by Overnight on februari 4, 2023 at 9:35 am
 • Scheiding van Mensenrechten
  by Kim Winkelaar on februari 4, 2023 at 4:00 am

  Voorstanders van de massale opvang van asielzoekers in Nederland doen vaak het beroep op mensenrechten. Regelmatig kom je de uitspraak tegen dat mensenrechten ‘geen mening’ zijn, en Nederland dus iedereen maar moet voorzien van goede opvang en bijbehorende faciliteiten. Wat voor het gemak vaak vergeten wordt is dat er in feite twee soorten mensenrechten zijn: The post Scheiding van Mensenrechten first appeared on Vrijspreker.nl.

Translate »