Wij Allen Per Persoon In Eenheid

Duurzaam Nieuws

Betrokken, kritisch, toekomstgericht

Over

Duurzaamnieuws.nl wil de transitie naar een duurzame samenleving helpen versnellen. Daar publiceren we betrouwbare, duidelijke en praktische informatie voor. Die helpt mensen en organisaties om hun duurzame doelen te behalen.

Dat doen we zo objectief mogelijk, maar niet vrijblijvend. Duurzaamnieuws.nl hanteert journalistiek met een missie.

Zo willen we een informatiebrug vormen tussen bedrijven en consumenten, tussen bestuurders en burgers. Dat doen we vanuit een duidelijke visie gericht op een duurzame toekomst. En we bieden daar handelingsperspectief bij.

Duurzaamnieuws.nl: betrokken, kritisch, toekomstgericht.

Duurzaamnieuws Duurzaam nieuws, actualiteit en achtergrond

 • Artificiële intelligentie AI helpt oogsten in Afrika te voorspellen
  by IPS on juni 6, 2023 at 7:32 am

  Dankzij kunstmatige intelligentie (AI) en satellietbeelden kan de tool 'Africa Agriculture Watch' oogsten in Afrika voorspellen. Het bericht Artificiële intelligentie AI helpt oogsten in Afrika te voorspellen verscheen eerst op Duurzaamnieuws.

 • Gaan we naar plasticvrij of naar toekomstbestendige plastics?
  by redactie on juni 4, 2023 at 9:08 am

  De toenemende vraag naar plastics in hoogwaardige toepassingen zoals levensmiddelenverpakkingen, auto-onderdelen of synthetisch textiel vereist een structurele verandering over de gehele keten. Het bericht Gaan we naar plasticvrij of naar toekomstbestendige plastics? verscheen eerst op Duurzaamnieuws.

 • Duurzaam De Week Door 22: Oliedomme greenwashing en de olifant in de rechtszaal
  by Peter van Vliet on juni 4, 2023 at 6:51 am

  Opvallend nieuws van de week bekeken door de duurzame bril van Peter van Vliet, hoofdredacteur van Duurzaamnieuws.nl. Het bericht Duurzaam De Week Door 22: Oliedomme greenwashing en de olifant in de rechtszaal verscheen eerst op Duurzaamnieuws.

 • Continenten als warmtebatterij slaan meer warmte op
  by IPS on juni 3, 2023 at 9:42 am

  Sinds de jaren zestig is de hoeveelheid warmte die wordt opgeslagen in landmassa aanzienlijk toegenomen. De warmteopslag op de continenten nam zelfs veel sterker toe dan de opwarming in oceanen en in de atmosfeer. Het bericht Continenten als warmtebatterij slaan meer warmte op verscheen eerst op Duurzaamnieuws.

 • Stappenplan stikstof bespaart 33 miljard en haalt alle milieudoelen
  by redactie on juni 2, 2023 at 10:32 am

  Het stikstofbeleid kan duurzamer, eerlijker, eenvoudiger, beter handhaafbaar én goedkoper. Een slimme overgang naar een duurzame veeteelt hoeft de overheid in 10 jaar slechts 4 miljard euro te kosten met het stappenplan stikstof. Het bericht Stappenplan stikstof bespaart 33 miljard en haalt alle milieudoelen verscheen eerst op Duurzaamnieuws.

Translate »