Wij Allen Per Persoon In Eenheid

Duurzaam Nieuws

Betrokken, kritisch, toekomstgericht

Over

Duurzaamnieuws.nl wil de transitie naar een duurzame samenleving helpen versnellen. Daar publiceren we betrouwbare, duidelijke en praktische informatie voor. Die helpt mensen en organisaties om hun duurzame doelen te behalen.

Dat doen we zo objectief mogelijk, maar niet vrijblijvend. Duurzaamnieuws.nl hanteert journalistiek met een missie.

Zo willen we een informatiebrug vormen tussen bedrijven en consumenten, tussen bestuurders en burgers. Dat doen we vanuit een duidelijke visie gericht op een duurzame toekomst. En we bieden daar handelingsperspectief bij.

Duurzaamnieuws.nl: betrokken, kritisch, toekomstgericht.

Duurzaamnieuws alles wat je weten wil over groen en over duurzaamheid

 • Kip kerrie zonder kip, vega koken met Karin
  by redactie on oktober 2, 2022 at 9:21 am

  Karin Luiten kookt vega zónder pakjes & zakjes. Ze schreef er nu een boek over. Daarin beschrijft ze ruim 100 makkelijke vegetarische recepten voor elke dag. Zo lekker dat je vlees of vis niet mist. Het bericht Kip kerrie zonder kip, vega koken met Karin verscheen eerst op Duurzaamnieuws.

 • Duurzame woontrends op vt wonen&design beurs
  by redactie on september 30, 2022 at 12:46 pm

  Forbo Flooring, marktleider in duurzame vloeroplossingen, toont haar vloerencollecties voor elke ruimte op de vt wonen&design beurs. Forbo heeft voor elke ruimte een geschikte vloer, van hal tot zolder. Het bericht Duurzame woontrends op vt wonen&design beurs verscheen eerst op Duurzaamnieuws.

 • Bitcoin kost klimaat meer dan goud
  by redactie on september 30, 2022 at 7:46 am

  Bitcoin doet meer schade aan het klimaat dan goud. Ze bedraagt 35% van vijf jaar gemiddelde marktwaarde. Daarmee is de klimaatschade van bitcoin even groot als het winnen van aardgas of de productie van rundvlees. Het bericht Bitcoin kost klimaat meer dan goud verscheen eerst op Duurzaamnieuws.

 • Verkoop van biobrandstof HVO neemt fors toe
  by redactie on september 29, 2022 at 7:18 am

  Het aantal getankte liters HVO is ten opzichte van vorig jaar flink toegenomen. Tot en met augustus werd een groei van 42 procent ten opzichte van heel 2021 gerealiseerd. Het bericht Verkoop van biobrandstof HVO neemt fors toe verscheen eerst op Duurzaamnieuws.

 • Slimme meter geeft nog steeds te vaak problemen
  by redactie on september 28, 2022 at 6:12 am

  Er was al veel weerstand tegen de slimme meter. Vooral onder bezitters van zonnepanelen, voor wie de oude Ferrarismeter een veel praktischer instrument is om hun zelf opgewekte stroom af te trekken van hun verbruik. Nu ontstaan er problemen tijdens de energiecrisis. Het bericht Slimme meter geeft nog steeds te vaak problemen verscheen eerst op Duurzaamnieuws.

Translate »