Wij Allen Per Persoon In Eenheid

Duurzaam Nieuws

Betrokken, kritisch, toekomstgericht

Over

Duurzaamnieuws.nl wil de transitie naar een duurzame samenleving helpen versnellen. Daar publiceren we betrouwbare, duidelijke en praktische informatie voor. Die helpt mensen en organisaties om hun duurzame doelen te behalen.

Dat doen we zo objectief mogelijk, maar niet vrijblijvend. Duurzaamnieuws.nl hanteert journalistiek met een missie.

Zo willen we een informatiebrug vormen tussen bedrijven en consumenten, tussen bestuurders en burgers. Dat doen we vanuit een duidelijke visie gericht op een duurzame toekomst. En we bieden daar handelingsperspectief bij.

Duurzaamnieuws.nl: betrokken, kritisch, toekomstgericht.

Duurzaamnieuws Duurzaam nieuws, actualiteit en achtergrond

 • Peilingen: VVD verliest groots, Wilders groeit door na verkiezingen
  by redactie on december 4, 2023 at 4:00 am

  Alle peilingen voor de tweede kamer verkiezingen 2023, met Peil.nl, Ipsos, Kantar, I&O en Peilingwijzer vergeleken. Het bericht Peilingen: VVD verliest groots, Wilders groeit door na verkiezingen verscheen eerst op Duurzaamnieuws.

 • COP28: Voorzitter ontkent klimaatwetenschap, oproep tot aftreden
  by redactie on december 3, 2023 at 12:33 pm

  De voorzitter van Cop28, Sultan Al Jaber, heeft beweerd dat er "geen wetenschap" is die aangeeft dat uitfasering van fossiele brandstoffen nodig is om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5C. Het bericht COP28: Voorzitter ontkent klimaatwetenschap, oproep tot aftreden verscheen eerst op Duurzaamnieuws.

 • Uitstoot blijft stijgen en cijfers kloppen niet, laten satellietgegevens zien
  by redactie on december 3, 2023 at 8:49 am

  Uit satellietgegevens blijkt dat veel landen en bedrijven geen nauwkeurige cijfers geven van hun uitstoot van broeikasgassen, terwijl ze dat wel verplicht zijn sinds Parijs 2015. Het bericht Uitstoot blijft stijgen en cijfers kloppen niet, laten satellietgegevens zien verscheen eerst op Duurzaamnieuws.

 • Voeding uit de fabriek moet gezonder, dat kan ook
  by Huib Stam on december 1, 2023 at 12:51 pm

  Ultra processed food, of UPF, waar de schappen vol van liggen, zou ongezond zijn. Is dat zo, en komt dat door bewerken, of door wat erin zit? Huib Stam zocht het uit. Het bericht Voeding uit de fabriek moet gezonder, dat kan ook verscheen eerst op Duurzaamnieuws.

 • Zo denkt Nederland over klimaatverandering
  by redactie on december 1, 2023 at 12:10 pm

  Wat Nederlanders denken en doen in relatie tot de klimaatverandering en de energietransitie staat centraal in de publicatie Klimaatverandering en energietransitie: opvattingen en gedrag van Nederlanders in 2023 van het CBS. Het bericht Zo denkt Nederland over klimaatverandering verscheen eerst op Duurzaamnieuws.

Translate »