Wij Allen Per Persoon In Eenheid

Foodwatch

Voedselwaakhond voor eerlijk eten

Over

foodwatch is een kritische maatschappelijke organisatie zonder winstoogmerk, die vecht voor jouw recht op eerlijk, veilig en gezond eten. Wij geven consumenten een stem en zetten ons in voor transparantie en voor het recht op voedsel dat noch mens, noch milieu schaadt.

Als dé onafhankelijke voedselwaakhond, stelt foodwatch misstanden aan de kaak en leggen wij de vinger op de zere plekken van onze voedselvoorziening. Ons einddoel is om ervoor te zorgen dat de politiek haar verantwoordelijkheid neemt in de borging van consumentenrechten, de volksgezondheid, en het mensenrecht op adequaat voedsel.

Met onze onderzoeken, campagnes en rechtszaken, en via brede media­-aandacht en gesprekken met de overheid is foodwatch een belangrijke tegenkracht voor de macht van de industrie. Onze campagnes leiden tot bewustwording van de misstanden in de voedingsindustrie en hebben significante veranderingen teweeg gebracht zowel bij de industrie, als bij de overheid.

foodwatch is een consumentenrechten­organisatie, en is er vóór en dankzij jou. Iedereen kan foodwatch donateur of sym­pathisant worden, en kan ons werk steunen. foodwatch is volledig onafhankelijk en accepteert geen geld van de overheid of de voedingsindustrie. foodwatch werkt op nationaal en Europees niveau, en heeft kantoren in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Nederland.

Translate »