Healthwatch

Gezondheidswaakhond

Over

We hebben radicale hervormingen nodig in Nederland. We moeten onze samenleving de-medicaliseren en gezonde voeding in Nederlandse supermarkten (zonder kankerverwekkende toevoegingen) als hoofddoelstelling creëren. Mensen gezond houden is geen prioriteit voor de op winst gerichte farmaceutische industrie die juist gedijt wanneer mensen ziek zijn. Mensen gezonde voeding verstrekken is ook geen prioriteit voor de op winst gerichte voedingsindustrie die puur gefocust is op het lang houdbaar houden van haar producten in de schappen. Uitgaan van winstbejag is het verkeerde systeem.

 • Roomboter leidt niet tot hart- en vaatziekten
  by Erkin Oksak on juli 16, 2024 at 6:18 pm

  Hoewel zuivelproducten zoals roomboter vaak worden afgeraden vanwege de verzadigde vetten die ze bevatten, is er geen sterk bewijs dat roomboter direct hart- en vaatziekten veroorzaakt. Recent onderzoek toont nu zelfs aan dat roomboter beschermende eigenschappen kan hebben tegen diabetes type 2. Ook verminderd risico op diabetes type 2 Onderzoekers van de Tufts Universiteit in … Het bericht Roomboter leidt niet tot hart- en vaatziekten verscheen eerst op Healthwatch | Gezondheidswaakhond.

 • Chronische nierziekte vaker door maagzuurremmers
  by Erkin Oksak on juli 16, 2024 at 6:09 pm

  Protonpompremmers, een veelgebruikte vorm van maagzuurremmers, werden lange tijd gezien als relatief veilige medicijnen. Recent onderzoek heeft echter aangetoond dat deze middelen het risico op het ontwikkelen van chronische nierziekten kunnen verhogen. Uit onderzoek van de Johns Hopkins Universiteit blijkt dat het risico op chronische nierinsufficiëntie toeneemt met de dosering van protonpompremmers. Personen die twee … Het bericht Chronische nierziekte vaker door maagzuurremmers verscheen eerst op Healthwatch | Gezondheidswaakhond.

 • Tequila voorkomt osteoporose
  by Erkin Oksak on juli 16, 2024 at 6:00 pm

  Hoewel tequila zelf niet gezien wordt als een gezond drankje, blijkt de plant waaruit het gedistilleerd wordt, agave tequilana, gunstige eigenschappen te hebben voor de gezondheid. Extracten van deze plant kunnen de opname van calcium en magnesium in ons lichaam bevorderen, wat kan helpen bij het voorkomen van osteoporose. Bovendien stimuleert het extract de aanmaak … Het bericht Tequila voorkomt osteoporose verscheen eerst op Healthwatch | Gezondheidswaakhond.

 • Negatieve ervaringen triggeren depressie
  by Erkin Oksak on juli 16, 2024 at 5:47 pm

  Nieuw onderzoek wijst uit dat depressie voornamelijk wordt veroorzaakt door negatieve ervaringen, en niet door genetische factoren of een chemische disbalans in de hersenen. Vooraanstaande psychologen pleiten ervoor om de financiering van onderzoek dat zoekt naar genetische of biologische oorzaken van psychische aandoeningen zoals depressie te staken. Ze benadrukken dat onze omgeving en persoonlijke ervaringen … Het bericht Negatieve ervaringen triggeren depressie verscheen eerst op Healthwatch | Gezondheidswaakhond.

 • Zaden en noten beschermen tegen diabetes
  by Erkin Oksak on juli 16, 2024 at 5:39 pm

  Meervoudig onverzadigde omega 6-vetzuren, voornamelijk aanwezig in plantaardige oliën, noten en zaden, dragen bij aan een aanzienlijke vermindering van het risico op diabetes type 2. Diabetes type 2, een leefstijlziekte veroorzaakt door ongezond eten en onvoldoende beweging, kan aanzienlijk worden teruggedrongen door regelmatig noten en zaden te consumeren. De kans op deze ziekte vermindert dan … Het bericht Zaden en noten beschermen tegen diabetes verscheen eerst op Healthwatch | Gezondheidswaakhond.

Translate »