Wij Allen Per Persoon In Eenheid

Herenboeren

Samen duurzaam voedsel produceren

Over

Herenboeren is een groeiende burgerbeweging die aantoont dat de productie van ons dagelijks voedsel anders, beter en bovenal duurzamer kan. Stichting Herenboeren Nederland doet dat door het bieden van ondersteuning en het vergaren en ontsluiten van kennis voor de verdere ontwikkeling van Herenboerderijen in Nederland.

We zien grote kansen voor deze coöperatieve boerderijen die burgers gedeeld eigenaar maken van hun eigen boerderij; consumenten dus die samen vraag gestuurd produceren en consumeren. We helpen hen bij de ontwikkeling van deze kleinschalige gemengde bedrijven die duurzaam, gezond en smakelijk eten produceren en verloren voedselvaardigheden herstellen.

Herenboeren Samen duurzaam voedsel produceren

 • Kom naar de Open Dagen tussen 25 mei en 9 juni!
  by Herenboeren on april 2, 2024 at 7:31 am

  Herenboeren bestaat 10 jaar! In die tijd zijn er 21 Herenboerderijen opgericht. Van Drenthe tot Limburg en van Rotterdam tot Enschede eten al meer dan 9000 Herenboeren van hun eigen boerderij: onbespoten groente en fruit, eieren en – voor wie wil – af en toe vlees van dieren die bijna altijd lekker buiten rondscharrelen. Benieuwd Het bericht Kom naar de Open Dagen tussen 25 mei en 9 juni! verscheen eerst op Herenboeren.

 • Trots presenteren we ons 10 jaar Herenboeren magazine!
  by Herenboeren on april 2, 2024 at 6:00 am

  Herenboeren werd 10 jaar geleden opgericht. In dit magazine vind je prachtige verhalen over iedereen die sinds die tijd mee heeft gebouwd. Want in de afgelopen tien tumultueuze jaren is er waanzinnig veel tot stand gebracht door duizenden mensen die dezelfde ambitie en drive voelen! Herenboeren anno 2024 is een sterk groeiend landelijk netwerk met Het bericht Trots presenteren we ons 10 jaar Herenboeren magazine! verscheen eerst op Herenboeren.

 • 20e en 21e Herenboerderijen van start!
  by Herenboeren on april 2, 2024 at 5:00 am

  Het is zover! Ook boerderijen 20 en 21 zijn van start! De Herenboeren-coöperaties Rhoon (Rotterdam) en Rorik (Beverwijk) zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het eerste teeltseizoen. Het plantgoed is besteld en de sollicitatieprocedure voor een boer in loondienst is gestart! Ook zijn de enthousiaste reeds aangesloten coöperatieleden zijn druk met het organiseren van Het bericht 20e en 21e Herenboerderijen van start! verscheen eerst op Herenboeren.

 • Boer (m/v) gezocht voor Herenboeren Rorik (Beverwijk)
  by Herenboeren on maart 31, 2024 at 11:21 am

  Herenboeren Rorik (Beverwijk) zoekt per winter/voorjaar 2024 een agrarisch bedrijfsleider voor 32–38u per week. Ben jij een praktische aanpakker met kennis van zaken en de benodigde sociale en communicatieve vaardigheden om samen te werken met een grote groep vrijwilligers? Lees dan vooral door!  Wat is er bijzonder aan werken op een Herenboerderij? Een Herenboerderij is Het bericht Boer (m/v) gezocht voor Herenboeren Rorik (Beverwijk) verscheen eerst op Herenboeren.

 • ‘Seed Matters’ congres met Vandana Shiva
  by Herenboeren on maart 31, 2024 at 7:48 am

  Save the date! In het weekend van 1 en 2 juni vindt een inspirerend congres plaats: ‘Seed Matters’. Hier wordt vanuit allerlei invalshoeken informatie gedeeld over zaadbehoud voor de biologische en biodynamische sector. Een relevant onderwerp, nu ook Europa lijkt te kiezen voor gentechvoedsel. De wereldberoemde activiste Vandana Shiva komt dit weekend naar Nederland. Zij Het bericht ‘Seed Matters’ congres met Vandana Shiva verscheen eerst op Herenboeren.

Translate »