Wij Allen Per Persoon In Eenheid

Herenboeren

Samen duurzaam voedsel produceren

Over

Herenboeren is een groeiende burgerbeweging die aantoont dat de productie van ons dagelijks voedsel anders, beter en bovenal duurzamer kan. Stichting Herenboeren Nederland doet dat door het bieden van ondersteuning en het vergaren en ontsluiten van kennis voor de verdere ontwikkeling van Herenboerderijen in Nederland.

We zien grote kansen voor deze coöperatieve boerderijen die burgers gedeeld eigenaar maken van hun eigen boerderij; consumenten dus die samen vraag gestuurd produceren en consumeren. We helpen hen bij de ontwikkeling van deze kleinschalige gemengde bedrijven die duurzaam, gezond en smakelijk eten produceren en verloren voedselvaardigheden herstellen.

Herenboeren Samen duurzaam voedsel produceren

 • Boer (m/v) gezocht voor Herenboeren Landmeerse Loop (Boekel)
  by Herenboeren on november 9, 2023 at 9:59 am

  Herenboeren Landmeerse Loop (bij Boekel) zoekt per januari 2024 een ondersteunende part-time boer voor 16-24u per week. Ben jij een praktische aanpakker met kennis van zaken en de benodigde sociale en communicatieve vaardigheden om samen te werken met een grote groep vrijwilligers? Lees dan vooral door!  Wat is er bijzonder aan werken op een Herenboerderij? Het bericht Boer (m/v) gezocht voor Herenboeren Landmeerse Loop (Boekel) verscheen eerst op Herenboeren.

 • Terugblik 10 jaar Herenboeren event in Kamerik
  by Herenboeren on november 2, 2023 at 2:24 pm

  Afgelopen dinsdag 31 oktober bestond stichting Herenboeren precies 10 jaar! We vierden dat met een bescheiden gezelschap van vertegenwoordigers van alle boerderijen en kartrekkers, evenals enkele helden van het eerste uur én een aantal zeer betrokken externe genodigden. We mochten met dit gezelschap neerstrijken op – hoe toepasselijk – de landelijk gelegen evenementenlocatie ‘De Boerinn‘ Het bericht Terugblik 10 jaar Herenboeren event in Kamerik verscheen eerst op Herenboeren.

 • Felicitaties aan Herenboeren voor 10e verjaardag!
  by Herenboeren on oktober 31, 2023 at 7:00 am

  Op 31 oktober 2013, vandaag precies 10 jaar geleden, werd Stichting Herenboeren opgericht. In de tien tumulteuze jaren die daarop volgden is er waanzinnig veel tot stand gebracht door duizenden mensen die dezelfde ambitie en drive voelen. Vandaag, op onze 10e verjaardag, brengen we ons ’10 jaar Herenboeren’ magazine uit. Hierin vind je prachtige foto’s en Het bericht Felicitaties aan Herenboeren voor 10e verjaardag! verscheen eerst op Herenboeren.

 • Trots presenteren we ons 10 jaar Herenboeren magazine!
  by Herenboeren on oktober 31, 2023 at 7:00 am

  Op 31 oktober 2013, vandaag precies 10 jaar geleden, werd Stichting Herenboeren opgericht. In de tien tumulteuze jaren die daarop volgden is er waanzinnig veel tot stand gebracht door duizenden mensen die dezelfde ambitie en drive voelen. Herenboeren anno 2023 is een sterk groeiend landelijk netwerk met inmiddels 18 Herenboerderijen, van Assen tot Weert en Het bericht Trots presenteren we ons 10 jaar Herenboeren magazine! verscheen eerst op Herenboeren.

 • Boeren (m/v) gezocht voor Herenboeren Usseler Es (Enschede)
  by Herenboeren on oktober 18, 2023 at 7:59 am

  Herenboeren Usseler Es (bij Enschede) zoekt per najaar/winter 2023 een agrarisch bedrijfsleider (32–40u) en een ondersteunende part-time boer (16-24u).   Ben jij een praktische aanpakker met kennis van zaken en de benodigde sociale en communicatieve vaardigheden om samen te werken met een grote groep vrijwilligers? Lees dan vooral door!  Wat is er bijzonder aan werken Het bericht Boeren (m/v) gezocht voor Herenboeren Usseler Es (Enschede) verscheen eerst op Herenboeren.

Translate »