Jandino Asporaat

Comedian

Over

Stand-upcomedian, acteur, televisiepresentator, zanger, producent en imitator Jandino Asporaat is terug met een nieuwe, komische show. Hierin durft hij het dan eindelijk toe te geven: vroeger was alles toch echt veel beter. Je mag nu niet meer niet denken, niet vragen, niet lachen, niet feesten, niet flirten, niet hoesten, niet niezen, niet leven. Maar Jandino laat zich niet langer opfokken. Hij gaat liefhebben als zijn moeder en feesten als zijn vader. Lachen als zijn opa en koken en vreten zoals zijn oma. Kortom, hij gaat lekker leven en de rest zoekt het maar uit. Jandino is niet meer opgefokt, maar opgewekt!

Of het nu in de showbizz-, televisie- of cabaretwereld is: Jandino Asporaat gaat als een speer. Deze man doet niet aan concessies als het om zijn carrière gaat. Bij hem is het simpel: hij komt op en gaat weer af.

Jandino is geboren op Curaçao en woont samen met zijn zusje, nichtjes en tante in een huisje. Zijn broer woonde nog bij zijn vader. Later zijn er nog drie broertjes geboren. Op zijn elfde verhuizen ze naar Nederland en komen ze terecht in de Rotterdamse wijk IJsselmonde. Na vijf jaar behaalt hij zijn VMBO diploma en gaat hij in de bouw werken. Hij doet allerlei klusjes; van schilderen tot elektriciteit.

In 2002 komt hij terecht bij Young Stage, een Rotterdams theatergezelschap dat voorstellingen speelt door heel het land. In 2006 maakt hij zijn eerste cabaret programma: Antilliaanse pot. Dit is direct een succes. In 2007 vindt Jandino in Toomler een nieuwe plaats om zijn verhalen te vertellen. Later vormt hij met Comedytrain-collega’s Roue Verveer, Murth Mossel en Howard Komproe ‘Carribean Combo’ en gaan ze het theater in met elk jaar een nieuwe show in 2010, 2011 en 2012 en maken ze in 2018 een comeback.

Zijn tv-debuut maakt hij in het programma van Jorgen Raymann. In 2011 krijgt hij zijn eigen programma De Dino Show. Vanaf 2013 is hij daarnaast bij RTL te zien als panellid bij Wie ben ik, als presentator bij Alles mag op vrijdag en als hoogtepunt als presentator bij Dance Dance Dance met kijkcijfers van gemiddeld 2 miljoen. In 2015 tourt hij door het land met de reprise van zijn theatervoorstelling Hoe dan Ook, gevolgd door zijn onemanshow Keihard in 2017. Begin 2018 is Caribbean Combo terug van weggeweest en tourt Jandino met de mannen door het land.

Translate »