Wij Allen Per Persoon In Eenheid

Kees de Kort

Kees de Kort

Econoom

Over

Econoom Kees de Kort geeft bankenmannetjes en mannetjes met roze brillen een veeg uit de pan, met zijn ‘realistische kijk’ op de beurs. Zo is het..

Over Kees de Kort

Kees de Kort is een in Tilburg afgestuurde macro-econoom die al meer dan 30 jaar in verschillende functies actief is in de financiële markten. Begonnen als onderzoeker, was hij daarna jaren beleggingsanalist en vermogensbeheerder voor hij meer de journalistieke kant op ging. Sinds het einde van de jaren ‘90 verzorgt hij een dagelijkse column op BNR Nieuwsradio waarin de ontwikkelingen op de internationale financiële markten gevolgd en van commentaar voorzien worden.

Omdat Kees de Kort op basis van ervaring en kennis vaak minder positief is over allerlei voorstellen en verwachtingen heeft hij het imago van zwartkijker gekregen. Wat overigens niet wegneemt dat hij regelmatig wel gelijk heeft gekregen. Maar voor alles waar De Kort ‘negatief’ over is, heeft hij ook een of meerdere alternatieven. Mede op basis daarvan adviseert hij verschillende bedrijven en werkt hij mee aan bijeenkomsten voor zowel een breed publiek als voor deskundigen.

Zijn motto is dat hoop en realiteit geen synoniemen zijn.

Het tijdig accepteren van de realiteit biedt extra kansen en vermindert risico’s.

    Feed has no items.
Translate »