Wij Allen Per Persoon In Eenheid

Lange Frans

Lange Frans

Podcast / Muziek

Over

Wanneer Frans Frederiks in 1997 begint met rappen is hij 17 jaar en zit nog op het vwo. Geïnspireerd door artiesten als Def p en Extince vormt hij samen met zijn buurjongen Bart Zijlstra het duo lange Frans & Baas B. het sleutelwoord is plezier! Iedere vrije middag wordt besteed aan het schrijven van teksten, iedere euro aan het professionaliseren van de zelfgemaakte studio. Vanaf de eeuwwisseling treedt het duo steeds vaker naar buiten. Het resulteert in o.a. vele prijzen bij talentenjachten maar ook de publieksprijs tijdens de grote prijs-finale in 2001.

De bal gaat rollen als in 2003 de eerste straatremix uitkomt, zonder hulp van een label of distributiemaatschappij worden er duizenden exemplaren door het land verspreid. De straatremixs leidt daarmee tot de geboorte van een hele nieuwe generatie toonaangevende rappers. Inmiddels is Frans vergevorderd met zijn studie bedrijfskunde.

Hij merkt steeds duidelijker waar zijn ware passie ligt: muziek. Een jaar voor de eindstreep stopt hij met zijn studie om alles te richten op zijn muziekcarrière. Een goede keuze, blijkt al snel. Van het underground succes van de straatremixes is het een kleine stap naar landelijke bekendheid.

De afgelopen jaren brengt Frans tracks uit op onder zijn eigen label. Het album ‘Zwart’ en de EP’s ‘Dominee & Tovenaar’ en ‘Lente Equinox’ zijn daar de resultaten van. De videoclip van de single Lockdown werd na het behalen van 1 miljoen weergave verwijderd van YouTube. In voorjaar 2020 lanceert Frans een spraakmakende podcast ; ‘Lange Frans de Podcast’ met uiteenlopende gasten zoals Karel van Wolferen, Adèle van der Plas, en Wybren van Haga. In het najaar van 2020 besluit youtube het gehele account van Lange Frans te verwijderen.

 

 

 

Translate »