Wij Allen Per Persoon In Eenheid

Marcel Messing

Antropoloog, Filosoof & Spiritualiteit

Over

Marcel Messing (Den Haag,1945) studeerde antropologie, filosofie en vergelijkende godsdienstwetenschap, was o.a. stafdocent en decaan in het Hoger Beroepsonderwijs, wetenschappelijk medewerker van de Bibliotheca Philosophica Hermetica te Amsterdam en adviseur van de IKON-televisieserie Via Mystica. Hij is regelmatig te gast bij de radio en medewerker van de tijdschriften InZicht en Prana.

Als spreker in binnen- en buitenland staat hij bekend om zijn synthese van oosterse en westerse wijsheid. Hierbij verbindt hij de diepere inzichten van de esoterie met wetenschap, religie, kunst en poëzie.

Na zich een aantal jaren grondig verdiept te hebben in de verborgen krachten achter het wereldtoneel, begon hij in te zien dat de (spirituele) evolutie van de mens ernstig wordt bedreigd. Als gevolg daarvan schreef hij in 2006 het boek Worden Wij Wakker? Over de verborgen krachten achter het wereldtoneel. Vanwege de actualiteit en grote belangstelling is dit boek opnieuw uitgegeven door Obelisk boeken.

Momenteel woont hij in de Franse Pyreneeën (Ariège), waar hij een diepe verbinding voelt met de geschiedenis van de katharen, waarnaar hij jarenlang onderzoek gedaan heeft.

In 2009 kreeg hij de ‘Frontier Award’, die hij als een erkenning ziet voor de werkzaamheden van de werkgroep WijWordenWakker.

 

 • Nieuwsbrief December 2022
  by Marianne van den Dungen on december 23, 2022 at 4:58 pm

  ESSENTIE VAN KERSTMIS Christus en de kerstman Kerstmis. Al weken geleden hebben velen de kerstboom opgetuigd met lichtjes, glimmende kerstballen, de piek en andere versieringen. Bij sommige mensen staat onder de kerstboom een kerststalletje met het ‘kindeke Jezus’, Jozef en Maria, de os en de ezel, enkele ‘goede herders’ met hun schaapjes en ‘drie koningen’,… Lees verder Nieuwsbrief December 2022

 • Kunst met teksten van Marcel voor Stichting Lindenhof
  by Marianne van den Dungen on november 7, 2022 at 6:29 pm

  Tijdens de lezingen in Nederland en België waren er sets met kaarten te koop met prachtige teksten van Marcel. De opbrengst hiervan kwam voor 100 procent ten goede aan Stichting Lindenhof. Marcel steunt via de stichting mooie projecten met een warm hart. Lees voor meer informatie Marcels nieuwsbrief van oktober 2022. De achtergronden zijn aangeleverd door deze… Lees verder Kunst met teksten van Marcel voor Stichting Lindenhof

 • Speech van David Icke van 6 november met ondertiteling
  by Marianne van den Dungen on november 4, 2022 at 5:45 pm

  Op de site van David Icke vindt u de opgenomen video, zijn speech voor 6 november: https://davidicke.com/2022/11/06/david-icke-speech-for-amsterdam-peace-rally-that-he-was-banned-from-26-countries-for-trying-to-make-please-share-far-and-wide/ In zijn boek het Fantoomzelf uit 2016 schrijft David: ‘Wijk maar af. Wees de vreemde eend in de bijt. De storende factor, de lastige, de streng met junk-DNA, de zonderling, de eigengereide appel die niet in de buurt… Lees verder Speech van David Icke van 6 november met ondertiteling

 • 2022 oktober, Houd de fakkel van licht en liefde brandend!
  by Marianne van den Dungen on oktober 31, 2022 at 1:18 pm

  Nieuwsbrief oktober 2022 Heel graag had ik al eerder iets willen laten horen naar aanleiding van de bijeenkomsten in Nederland (4 september) en België (8 en 12 september), waar mijn lezing ‘DE DHARMA, de kosmische wet’ centraal stond, verluchtigd met prachtige dia’s. Maar er was heel veel af te werken (en nog). Vandaar dan nu toch eindelijk… Lees verder 2022 oktober, Houd de fakkel van licht en liefde brandend!

 • ‘Breekpunt’ geschreven door Erwin Pasmans
  by Marianne van den Dungen on oktober 30, 2022 at 5:30 pm

  Pasmans’ veelbesproken boek ALLICHT?! is sinds de publicatie bijna toe aan een 5e druk. Ondertussen schreef de auteur verder aan een volgend document: Breekpunt. Het leverde lovende kritieken op van Marcel Messing, Peter Vereecke en Maarten Oversier. Het nieuwste boek van Erwin is vanaf 4 november 2022 te koop bij  https://www.elkuitgevers.nl/ Bekijk de trailer hier:… Lees verder ‘Breekpunt’ geschreven door Erwin Pasmans

Translate »