Genootschap Orthomoleculaire Oncologie

Literatuur niet toxische behandelingen

Over

De NGOO is in januari 2001 opgericht door drie artsen: Engelbert Valstar, Maarten Klatte en Johan Bolhuis. Eén van de doelstellingen van de NGOO is andere artsen en wetenschappers op de hoogte houden van relevante literatuur inzake niet toxische behandeling of orthomoleculaire behandeling van kanker. Hiermee willen we een brug bouwen tussen de reguliere behandelingen en de orthomoleculaire behandeling. Beiden maken gebruik van dezelfde onderzoeksmethoden, beiden werken in op de biochemie en beiden kunnen elkaars werking bevorderen.

Veel artsen hebben tijdens hun opleiding nooit geleerd wat voeding en voedingsmiddelen kunnen doen bij de genezing en behandeling (ondersteuning) van bepaalde ziektebeelden. Misschien omdat ze het nooit geleerd hebben denken ze vaak dat het dus ook niets uitmaakt en wordt er regelmatig beweerd dat er geen bewijs is dat voeding iets doet bij kanker, hooguit misschien wat preventief werkt. Wij denken dat deze artsen te weinig op de hoogte zijn van bestaande gerandomiseerde studies die iets anders aantonen.

Daarnaast heerst er in Nederland het beleid dat je als arts of oncoloog doet wat de richtlijnen zijn. Kritisch denken en zelf zaken uitzoeken wordt niet gestimuleerd en vooral tegengewerkt. Als een patiënt met maagkanker of darmkanker in Japan beter wordt behandeld (en langer blijft leven met een betere kwaliteit van leven) dan in Nederland dan is het toch logisch om te kijken wat ze in Japan anders doen.

Maar als dan blijkt dat het verschil vooral een paddestoelenextract is dan willen veel artsen er niks van weten, want stel je voor dat ze geassocieerd gaan worden met “alternatieve geneeswijzen”. Dat terwijl het een reguliere behandeling is in Japan, daar al meer dan 30 jaar wordt uitgevoerd, zie o.a. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2198088 en http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16133112

Deze homepage zal laten zien dat er vele middelen zijn die als extra aanvulling kunnen dienen bij de behandeling van kanker. Zowel preventief als curatief. Zie hiervoor de literatuurlijst. De tak van “alternatieve” geneeskunde die veel werkt met voedingssupplementen en voeding is de zogenaamde Orthomoleculaire geneeskunde. Zie op www.ortho.nl voor meer uitleg over wat deze vorm van geneeskunde inhoudt.

Translate »