Vereniging van Klassiek Homeopaten

De hele mens centraal

Over

De NVKH is dé beroepsvereniging voor alle professionele, geregistreerde klassiek homeopaten in Nederland. Wij zijn een groep van betrokken en bevlogen zorgverleners die met een hoge mate van professionaliteit werken aan het  activeren van het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest om deze op unieke wijze te herstellen. We hebben een heldere mening over alles wat te maken heeft met homeopathie in het algemeen en de klassiek homeopaat in het bijzonder.

NVKH Beroepsvereniging voor klassiek homeopaten

 • Vergoedingen zorgverzekeraars 2024
  by admin on december 5, 2023 at 4:30 pm

  Hieronder zie je het overzicht welke zorgverzekeraars in 2024 homeopathie (deels) vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Het bericht Vergoedingen zorgverzekeraars 2024 verscheen eerst op NVKH.

 • Studie bevestigt aanzienlijke positieve effecten van homeopathie vergeleken met placebo
  by admin on oktober 27, 2023 at 8:22 am

  Een recent gepubliceerd onderzoek wijst op aanzienlijke positieve effecten van homeopathie die verder reiken dan het placebo-effect. De studie heeft verschillende meta-analyses geanalyseerd van placebogecontroleerde gerandomiseerde onderzoeken naar de doeltreffendheid van homeopathie voor diverse indicaties. Het bewijs van hoge kwaliteit voor positieve effecten van homeopathie boven placebo was duidelijk voor geïndividualiseerde homeopathie* en matig voor…  Lees verder »Studie bevestigt aanzienlijke positieve effecten van homeopathie vergeleken met placebo Het bericht Studie bevestigt aanzienlijke positieve effecten van homeopathie vergeleken met placebo verscheen eerst op NVKH.

 • Scharrelruimte
  by admin on oktober 2, 2023 at 6:41 am

  Een conversatie via de mail L: Jij noemde tijdens ons gesprek van vanochtend het begrip ‘scharrelruimte’. Ik heb dat nog niet eerder gehoord. Vertel me daar eens over? C: Scharrelruimte is een term die afkomstig is uit de zorgethiek. Annelies van Heijst (zorgethica) heeft het, in navolging van de bestuurskundige Kim Putters over ‘scharrelruimte’ in…  Lees verder »Scharrelruimte Het bericht Scharrelruimte verscheen eerst op NVKH.

 • Een homeopathisch licht op een burn-out
  by admin on juni 30, 2023 at 8:39 am

  Het wil even niet meer, alles is teveel. Ofwel, het gevoel van “opgebrand zijn”. In de ruimte waar mijn praktijk aan grenst, hoorde ik recent iemand zeggen: “Het lijkt wel of iedereen een burn-out heeft, zo vaak hoor je het.” Heel vreemd is dit niet. De huidige tijdgeest van snelheid, communicatie, beschikbare informatie en onbegrensde…  Lees verder »Een homeopathisch licht op een burn-out Het bericht Een homeopathisch licht op een burn-out verscheen eerst op NVKH.

 • Bezoek aan de tandarts
  by admin on juni 12, 2023 at 6:08 pm

  Een bezoek aan de tandarts roept bij meerdere mensen een angstige onrust op, zenuwen. Wanneer er dan ook nog sprake is van tanden trekken of een wortelkanaalbehandeling waarbij zenuwen open komen te liggen, is pijn onoverkomelijk. Een verdoving van de tandarts geeft op dat moment even acuut verlichting. Het weefsel is  na een flinke behandeling…  Lees verder »Bezoek aan de tandarts Het bericht Bezoek aan de tandarts verscheen eerst op NVKH.

Translate »