Wij Allen Per Persoon In Eenheid

Natuurlijk Welzijn

Op weg naar natuurlijke gezondheid

Over

De stichting heeft zich altijd actief ingezet voor de integratie van alternatieve geneeswijzen met de reguliere geneeskunde. Tegenwoordig wordt de voorkeur gegeven aan de term CAM (Complementary and Alternative Medicine), dus complementaire geneeskunde. De Stichting Natuurlijk Welzijn bestaat meer dan 45 jaar en zet zich al net zo lang in voor het verbeteren van de positie van de Natuurlijke en Alternatieve geneeskunde. Zo werkt de Stichting aan Integrale zorg; het beste uit twee werelden. Word donateur en steun de Natuurgeneeskunde.

Natuurlijk Welzijn Natuurlijk Welzijn

 • Homeoprofylaxe, alternatief voor vaccinaties bij dieren
  by Els van Tol on september 8, 2022 at 9:03 am

  Vaccinaties… de afgelopen tijd is daarover veel geschreven en gezegd. Ook bij dieren is ‘over-vaccinatie’ een hot item, het is een belangrijke oorzaak van klachten. Daar waar bij honden en katten door de mogelijkheid om te titeren, een steeds grotere groep eigenaren minder laat vaccineren, worden paardeneigenaren juist verplicht hun paard vaker te vaccineren. In dit artikel Het bericht Homeoprofylaxe, alternatief voor vaccinaties bij dieren verscheen eerst op Natuurlijk Welzijn.

 • Hooikoorts en histamine
  by Els van Tol on september 8, 2022 at 9:02 am

  In Nederland heeft een op de vijf mensen hooikoorts, ook wel pollinosis genoemd. Volgens de Dikke Van Dale is hooikoorts een allergische ontstekingsreactie aan de slijmvliezen van ogen, neus en ademhalingswerktuigen. Het gaat, bij daarvoor gevoelige personen, met koorts gepaard en wordt veroorzaakt door stuifmeel van bloeiende grassen, bomen en planten. Door de stijgende temperaturen Het bericht Hooikoorts en histamine verscheen eerst op Natuurlijk Welzijn.

 • Ontgiften door mild vasten
  by Els van Tol on september 8, 2022 at 9:01 am

  Iedereen kent wel dat gevoel als je te veel gegeten hebt: je voelt je zwaar, suf en de volgende ochtend ook nog stijf… Meer eten dan je spijsvertering aankan komt veel voor. Minder eten door mild vasten compenseert dit ‘teveel’. Je moet ook niet doorschieten naar de andere kant: te veel vasten geeft een andere Het bericht Ontgiften door mild vasten verscheen eerst op Natuurlijk Welzijn.

 • De betekenis van mandala’s
  by Els van Tol on september 8, 2022 at 9:00 am

  Tegenwoordig zijn er talloze kleur- boeken met mandala’s. Veel lezers weten daarom wel wat een mandala is, maar zijn misschien niet bekend met de achtergrond of de betekenis. Els van Tol, in het dagelijks leven voet- reflextherapeut, bespreekt in dit artikel wat een mandala voor iemand kan betekenen. Het woord mandala komt uit het Sanskriet Het bericht De betekenis van mandala’s verscheen eerst op Natuurlijk Welzijn.

 • Goudsbloem
  by Els van Tol on september 8, 2022 at 8:59 am

  Calendula officinalis September. Het ‘gouden licht’-moment dat de zon ons geeft, is weer aangebroken. Vooral in deze maand is het licht merkbaar van intonatie veranderd. September kan nog zomers zijn en het daglicht geeft vaak een mooi strijklicht, wat bij vochtig weer de spinnenwebben en de dauwdruppels op de planten een mysterieus aanzicht geeft. Één Het bericht Goudsbloem verscheen eerst op Natuurlijk Welzijn.

Translate »