Wij Allen Per Persoon In Eenheid

Natuurlijk Welzijn

Op weg naar natuurlijke gezondheid

Over

De stichting heeft zich altijd actief ingezet voor de integratie van alternatieve geneeswijzen met de reguliere geneeskunde. Tegenwoordig wordt de voorkeur gegeven aan de term CAM (Complementary and Alternative Medicine), dus complementaire geneeskunde. De Stichting Natuurlijk Welzijn bestaat meer dan 45 jaar en zet zich al net zo lang in voor het verbeteren van de positie van de Natuurlijke en Alternatieve geneeskunde. Zo werkt de Stichting aan Integrale zorg; het beste uit twee werelden. Word donateur en steun de Natuurgeneeskunde.

Natuurlijk Welzijn Op weg naar natuurlijke gezondheid

 • De zintuiglijke betekenis van tuinieren
  by Els van Tol on november 30, 2022 at 7:22 pm

  Tuinieren wordt vaak ervaren als corvee. Het moet gebeuren omdat het erbij hoort. Dat onze zintuigen van alles waarnemen tijdens het tuinwerk zijn we ons niet meer bewust. Maar wieden, water geven en composteren kan ook stimulerend werken en een helende werking hebben. De auteur is tuintherapeut en begeleidt mensen die zijn vastgelopen in het Het bericht De zintuiglijke betekenis van tuinieren verscheen eerst op Natuurlijk Welzijn.

 • German New Medicine
  by Els van Tol on november 30, 2022 at 7:21 pm

  Dr. Ryke Geerd Hamer is de grondlegger van de German New Medicine, oftewel de Germaanse Geneeskunde. Hij toonde aan dat het lichaam met oeroude ‘overlevingsprogramma’s’ reageert op trauma’s en conflicten. De symptomen daarvan noemen wij dan ziekten. Maar die ziekten dienen een doel en moeten daarom niet per se als kwaadaardig worden beschouwd. Dr. Ryke Het bericht German New Medicine verscheen eerst op Natuurlijk Welzijn.

 • Ondersteunende zorg bij behandeling van kanker
  by Els van Tol on oktober 18, 2022 at 9:44 am

  5-11-2022 Congres: Ondersteunende zorg bij de behandeling van kanker Op 5 november 2022 bent u van harte uitgenodigd voor het jaarlijkse congres van Samen voor Homeopathie* (SVH). Met dit jaar als thema Ondersteunende zorg bij de behandeling van kanker. Een congres dat is aan te raden voor iedereen die geïnteresseerd is in homeopathie, professionals én Het bericht Ondersteunende zorg bij behandeling van kanker verscheen eerst op Natuurlijk Welzijn.

 • Homeoprofylaxe, alternatief voor vaccinaties bij dieren
  by Els van Tol on september 8, 2022 at 9:03 am

  Vaccinaties… de afgelopen tijd is daarover veel geschreven en gezegd. Ook bij dieren is ‘over-vaccinatie’ een hot item, het is een belangrijke oorzaak van klachten. Daar waar bij honden en katten door de mogelijkheid om te titeren, een steeds grotere groep eigenaren minder laat vaccineren, worden paardeneigenaren juist verplicht hun paard vaker te vaccineren. In dit artikel Het bericht Homeoprofylaxe, alternatief voor vaccinaties bij dieren verscheen eerst op Natuurlijk Welzijn.

 • Ontgiften door mild vasten
  by Els van Tol on september 8, 2022 at 9:01 am

  Iedereen kent wel dat gevoel als je te veel gegeten hebt: je voelt je zwaar, suf en de volgende ochtend ook nog stijf… Meer eten dan je spijsvertering aankan komt veel voor. Minder eten door mild vasten compenseert dit ‘teveel’. Je moet ook niet doorschieten naar de andere kant: te veel vasten geeft een andere Het bericht Ontgiften door mild vasten verscheen eerst op Natuurlijk Welzijn.

Translate »