Pillie Willie

Kennis = macht = gezondheid

Over

Wie is Pillie Willie?

Mijn naam is Willy Witsel. Ik heb ruim 40 jaar in de ICT gewerkt. Ik ben geen arts of therapeut maar gewoon iemand met een slechte gezondheid die door zelfstudie probeert zijn gezondheidssituatie te verbeteren. Ik verkoop ook geen supplementen maar schrijf er alleen over.

Ik had een aantal “ongeneeslijke” ziekten

Willy alias Pillie Willie in La Palma 2015

In 1992 ontdekten ze bij mij de darmziekte van Crohn, een ongeneeslijke auto-immuunziekte. Ik woog nog 46kg. Ben toen lang ziek geweest, maanden in het ziekenhuis. Kreeg een tijdelijke stoma, weer maanden ziekenhuis. En na een jaar een herstel operatie waarbij de stoma weer werd weggehaald. In 1999 kwam daar cardiomyopathie, hartfalen bij. Mijn hart werkte toen nog maar voor 25 – 35%. Het advies van de cardioloog was simpel: “ga nog wat leuks doen nu het nog kan”. Toen ben ik begonnen met mijn studie orthomoleculaire geneeskunde, eigenlijk om mijzelf te redden. Een protocol geschreven voor hartfalen, bloed in Amerika laten onderzoeken, een arts in Nederland gevonden die aandurfde mij te begeleiden en mezelf behandeld.

Het begin van de Pillie Willie Website

Ik was de enige van de 132 cardiomyopathie patiënten van het ziekenhuis in Nieuwegein die genas van cardiomyopathie. Ik dacht toen: “dan willen de cardiologen toch wel weten hoe ik dat heb gedaan?” Nee dat wilden ze niet. “Ook goed”, dacht ik dan zet ik het wel op het internet. Dat was het begin van de Pillie Willie. De eerste jaren heb ik over al mijn eigen kwalen geschreven: candida, artrose, slapeloosheid, hartfalen etc. En later over ziekten van anderen.

Als je wilt weten hoe ik deze ICT kennis toepas en wat dat oplevert zoek dan eens naar “melk” bij Google. Ik sta op de derde plaats van ruim 5,7 miljoen websites. Mijn web site wordt heel goed gevonden!! Ik haal nu ruim 1,8 miljoen hits, 105.900 page views en 50.940 bezoekers per maand!

Vier ongeneeslijke ziekten voorlopig verslagen

Ik heb me de afgelopen 15 jaar van vier ongeneselijke ziekten genezen

Orthomoleculaire geneeskunde Kennis = macht = gezondheid

 • Foliumzuur waarschuwing voor vrouwen die zwanger willen worden
  by Willy on juni 19, 2017 at 10:58 am

  Te veel foliumzuur tijdens de zwangerschap kan, als er onvoldoende vitamine B12 in het lichaam voorhanden is, insulineresistentie (prediabetes) en aanleg tot overgewicht bij het ongeboren kind veroorzaken. Mogelijk kunnen deze aandoeningen aan de volgende generaties worden doorgegeven. Vrouwen die zwanger willen worden doen er daarom goed aan hun B12 te controleren voordat ze met [...] Het bericht Foliumzuur waarschuwing voor vrouwen die zwanger willen worden verscheen eerst op Orthomoleculaire geneeskunde.

 • Blauw licht kan slaapproblemen veroorzaken
  by Willy on mei 12, 2017 at 9:52 am

  Al miljoenen jaren stelt het lichaam onze biologische klok in door gebruik te maken van het opkomen en ondergaan van de zon. Vooral het blauwe licht in zonlicht is belangrijk voor een goed dag / nachtritme. Het zorgt er voor dat je overdag alert en wakker bent. Het blauwe licht van lichtbronnen zoals lampen, TV, [...] Het bericht Blauw licht kan slaapproblemen veroorzaken verscheen eerst op Orthomoleculaire geneeskunde.

 • De nieuwste behandelingsmethode voor artrose
  by Willy on april 12, 2017 at 8:17 am

  Groenlipmossel in combinatie met glucosamine, chondroitine, MSM en kurkuma in één supplement is de meest krachtige nieuwe behandeling voor gewrichtsslijtage. Het vermindert de ontstekingsreactie van de gewrichten. Deze ontstekingsreactie is één van de, vaak vergeten, oorzaken van gewrichtsslijtage. Maar naast ontstekingsremming wordt er door deze combinatie ook gezorgd voor een vermindering van schade door vrije [...] Het bericht De nieuwste behandelingsmethode voor artrose verscheen eerst op Orthomoleculaire geneeskunde.

 • Over alles wat met gezondheid te maken heeft
  by Willy on januari 31, 2017 at 12:39 pm

  Deze BLOG bevat publicaties over gezonde en ongezonde voeding en het gebruik van voedingssupplementen om de gezondheid te verbeteren. Maar ook over het gebruik van geneesmiddelen en de eventuele schadelijke bijwerkingen Het focus van de berichten Er komen publicaties over nieuwe mogelijkheden op het gebied van orthomoleculaire geneeskunde en fytotherapie. Maar ook over [...] Het bericht Over alles wat met gezondheid te maken heeft verscheen eerst op Orthomoleculaire geneeskunde.

Translate »