Wij Allen Per Persoon In Eenheid

Sid Lukassen

Historicus & filosoof

Over

Dr. Sid Lukkassen is historicus en filosoof, één van de initiatiefnemers van De Nieuwe Zuil en schrijver van het boek Kerkgangers en Zuilenbouwers. Hij is een bekend gezicht in het realistische debat en ziet De Nieuwe Zuil als de beste manier voor realistisch Nederland om het open debat te kunnen blijven voeren.

Wie is Sid Lukkassen?

Officieel ben ik historicus, filosoof, schrijver en analyticus. Gepromoveerd in de filosofie, met een specialisatie in media-analyse, hou ik me vooral bezig met onderwijs, geopolitiek en de culture wars, meestal als schrijver ‘voor volk en vaderland’.

Als publicist laat ik een kritisch opbouwend tegengeluid horen waarvan ik denk dat het broodnodig is in dit tijdperk van tere zieltjes. Het is mijn missie om Nederlanders, Vlamingen en andere Europeanen toegang te geven tot realistische analyses van de samenleving. Ik beloof dat uw steun zal leiden tot hoogwaardige content en kwaliteitsinformatie waar politiek-correcte politici in o.a. Den Haag van sidderen!

In 2017 promoveerde ik op De Representatieve Democratie en de Condities van Communicatie aan de Radboud Universiteit. Het is uitgegeven als De Democratie en haar Media is uitgegeven bij De Blauwe Tijger. Duidelijk is dat er in de academische wereld een kenbaar eenzijdige wind waait: een postmodern discours van identity politics en social justice warriors. In April 2019 heb ik als onderzoeker hierop mijn kritiek geuit in de Tweede Kamer, als spreker in de Commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Ik ben beschikbaar als gesprekspartner, debatleider en geef tevens lezingen. Voor boekingen kunt u contact opnemen via het contactformulier

Mijn artikelen zijn te lezen op o.a.:
Doorbraak, Novini, Verenoflood, ThePostOnline, De Nieuwe Zuil en SCEPTR.

Weer anderen zullen mij kennen van optredens bij Café Weltschmerz of het debat in Buitenhof.

Boeken van mijn hand:
Avondland en identiteit (2015), Levenslust en doodsdrift (2017), De democratie en haar media 2016 en het recent verschenen Kerkgangers en Zuilenbouwers (2018). Recensies kunt vinden op website van De Nieuwe Zuil

Translate »