Wij Allen Per Persoon In Eenheid

Voedsel Anders

Voor een beter landbouwbeleid

Over

Wij zijn meer dan 2500 actieve burgers, al dan niet aangesloten bij een organisatie, waaronder boeren, vissers, studenten, permaculturisten, stadslandbouwers, kunstenaars, natuurliefhebbers, onderzoekers, activisten, denkers en doeners, kokers en eters. Ook jij bent van harte welkom.

Het Voedsel Anders netwerk is in 2012 gestart om de beweging te versterken van mensen in Nederland en Vlaanderen die een ander systeem van voedsel en landbouw willen. Onze kernbegrippen zijn: eerlijke prijzen voor de producent, gezond en lekker eten, samenwerken met de natuur, beperken van de macht en invloed van de grote agrochemische bedrijven, korte ketens, rechtvaardige handel, toegang tot grond en zeggenschap van producent en burger over het voedsel. Dit vinden vele organisaties met ons, en die ondertekenden daarom het Voedsel Anders manifest. Je vindt hun logo’s onderaan deze pagina.

In het voorjaar van 2014 kwamen wij in groten getale bijeen op de eerste Voedsel Anders conferentie aan de Universiteit van Wageningen. In 2015 organiseerden we de Bodem Anders-bijeenkomst. In februari 2016 vond de tweede Voedsel Anders conferentie plaats en in 2018 trok de Voedselkaravaan door heel Nederland. In 2020 wilden we met vele anderen wederom een grote conferentie organiseren. Daar stonden al 80 workshops voor klaar. Maar door Corona werd dit uiteindelijk, onder de noemer VA2020, een heel bijzonder samengesteld programma van online bijeenkomsten en fysieke excursies door het hele land.

In België is Voedsel Anders Vlaanderen heel actief.

 • VA bij Linkse Liefde #10: Boeren ✰ Mannen ✰ Rechts
  by Pauline Martel on september 19, 2022 at 11:25 am

  De boerenopstand en de verrechtsing van Nederland. Urgente thema’s die besproken moeten worden. Op zondag 25 september spreken Guus Geurts en Veerle Segers van Voedsel Anders bij het politieke café van Linkse Liefde. Dus kom ook en praat mee over linkse oplossingen en strategie.

 • Climate Change and Agrarian Justice Online Conference 26-29 Sept.
  by Pauline Martel on september 19, 2022 at 10:36 am

  De manier waarop de agrarische strijd verband houdt met de enorme uitdaging van de klimaatverandering is een essentieel aandachtspunt voor zowel denken als handelen. Klimaatverandering is onlosmakelijk verbonden met kapitalisme, maar hoe de relatie tussen kapitalisme en klimaatverandering op het platteland uitpakt vereist een diepere analyse.

 • Doe met jouw organisatie of buurt mee aan Food.Film.Fest.
  by Pauline Martel on september 15, 2022 at 12:51 pm

  Van 10 november tot en met 10 december 2022 organiseert Voedsel Anders BE de tweede editie van Food.Film.Fest. We willen iedereen inspireren over voedselsystemen op Lees verder

 • Petitie: Houd nieuw ggo-voedsel strikt gereguleerd en geëtiketteerd!
  by Pauline Martel on augustus 2, 2022 at 12:45 pm

  Grote agrochemische en zaadbedrijven willen nieuwe genetisch gemodificeerde organismen (ggo's) op de markt brengen, zonder etikettering en zonder controle op de effecten op onze gezondheid en milieu. Zo kan er genetisch gemodificeerd voedsel op onze akkers en borden terechtkomen zonder dat wij ervan weten. Teken de petitie van Voedsel Anders en Velt en steun onze vraag om nieuw ggo-voedsel onder strikte regels te houden.

 • #StemCETAweg – Maandag 11 juli cruciaal debat in Eerste Kamer
  by Pauline Martel on juli 8, 2022 at 5:31 pm

  Aanstaande maandag en dinsdag 11 en 12 juli wordt CETA nog net voor het reces behandeld in de Eerste Kamer. CETA is vooral goed voor Lees verder

Translate »