Juridisch

Het Collectief van Vrijheidsjuristen

Vrijheid is niet onderhandelbaar

Alle waarschuwingen en tegengeluiden, zelfs ook van zeer respectabele wetenschappers en deskundigen, worden systematisch genegeerd. Ook de media kijken de andere kant op en zijn niet meer in staat tot kritische reflectie. We mogen inmiddels spreken van een tunnelvisie waarbij enkel en alleen nog wordt geluisterd naar diegenen die met de waan van deze tijd meegaan. Het is een waan die verblindt. Doe je niet mee dan word je uitgesloten, geridiculiseerd of gecanceld.

Het gaat goed fout met onze rechtstaat. Dat mag best gezegd worden. Van coronabeleid tot toeslagenaffaire, schendingen van de privacy door de overheid en meer. Op veel gebieden zien we een overheid die onze grond- en mensenrechten te eenvoudig opzij schuift. Burgers worden vermorzeld in de molens van de bureaucratie zonder correctie door de parlementaire tegenmacht, onafhankelijke rechtspraak en een kritische onderzoeksjournalistiek.

De moraliteit en menselijke maat zijn steeds vaker zoek. Zonder moraliteit is elke rechtsstaat failliet en de Grondwet gereduceerd tot een papieren werkelijkheid. Zonder moreel kompas functioneert niks en niemand;   het parlement, de regering en de rechtspraak. Onze rechtstaat is dan als de keizer zonder kleren. Veel politici en bestuurders staan er al behoorlijk naakt bij. Slechts een kleine minderheid die het ziet. Het is enkel een kwestie van tijd, dan zullen steeds meer mensen het ook zien. 

Experts

Tweets

Nieuws

Liefde & Waarheid

Maakt politiek toegankelijk

Je maintiendrai

Vrij & onafhankelijk nieuws

Wetten, voorstellen en brieven

Geld, Goud en Geopolitiek

Privacy & Vrijheid

Voedselwaakhond voor eerlijk eten

Bevordering rechtsgelijkheid

Lekker Scherp Zinnig

Goed geïnformeerd zijn is belangrijker dan ooit. Laat het je niet voorschotelen, maar kies zelf de informatie waarop jij je mening baseert. Iedereen kan zelf nadenken. Laat je niets anders wijsmaken.

Isa Kreens - de kleine activist

''Wij juristen zijn de medehoeders van de rechtsstaat en beloven plechtig dat we alles wat binnen onze macht ligt op een morele en vreedzame wijze in het werk zullen stellen om uw mensenrechten te verdedigen tot het bittere einde. ' - Vrijheids verklaring

Het Collectief van Vrijheidsjuristen

We hebben inderdaad een probleem, maar dat is niet het virus. De overheid heeft de gezondheidszorg uitgekleed. Het afgelopen decennium zijn talloze ic-bedden wegbezuinigd, terwijl de bevolking juist groeit en vergrijst. Dát is het probleem.

Jeroen Pols
Testimonial Featured Image Testimonial Featured Image Testimonial Featured Image

Initiatieven

Comité tegen Verplichte Mondkapjes

Gezondheidswaakhond

Jouw stem telt

KRITISCH WAAKZAAM

Onderzoek naar het beleid van de regering t.a.v. COVID-19

Bezorgde Burgers

Vrijheid is niet onderhandelbaar

Onafhankelijke Rekenkamer

Verbinding in nuance

Wij zijn brandweermensen

Sluit je aan bij andere bezorgde ouders

Pasjes voor iedereen

Waakzaam en dienstbaar

Internetvrijheid

Leren is een grondrecht.
Translate »