Voedseltransitie: Een voedseltransitie betekent dat wij op een hele andere manier gaan produceren en consumeren. Deze verandering zal niet van de één op de andere dag gebeuren. Het is een ontwikkeling die nu al volop gaande is en de komende jaren ook zal doorgaan. Er zijn inmiddels honderden kleinschalige en middelgrote initiatieven in Nederland die bijdragen aan vernieuwing en innovatie rondom voedsel. Initiatieven die bijdragen
aan duurzame landbouw.
Het bruist in de regio. En al die waardevolle initiatieven en bijbehorende energie delen we graag met jullie. Heb je zelf een project? 
Eet lokaal, steun de boer! Eerlijke gezonde duurzame lokale producten zijn goed voor jezelf, maar het is ook een investering in een gezonde, eerlijke en duurzame lokale voedselgemeenschap met mooie kleinschalige bedrijven en gezonde bodems met veel biodiversiteit. 

Een duurzaam, regionaal en circulair voedselsysteem, daar gaan we voor!

Voedsel verbindt

Nieuws website

Steun onze boeren: steun elkaar!

Voor een gentechvrije wereld

Herwaardering van de boer

Voedselwaakhond voor eerlijk eten

Voor een beter landbouwbeleid

Lekker Scherp Zinnig
In alle somberheid zijn er de afgelopen periode ook lichtpuntjes. De afgelopen tijd is de vraag naar duurzamere en gezondere producten en bezoeken aan de lokale boer flink toegenomen. Consumenten willen weten waar het voedsel vandaan komt. Daarbij hoort ook de trend om duurzamer te telen en meer zelfvoorzienend te worden. Maar ook om ondernemers te steunen in deze crisis zoeken veel mensen naar voedsel van dichtbij. Nieuwe nationale en regionale initiatieven om de verbindingen tussen boer en burger te versterken schieten als paddenstoelen uit de grond. Lokaal eten neemt een vlucht!
De coronacrisis leert dat de voedselketen te ver is geglobaliseerd. De gewenste vorming van korte ketens komt hierdoor in een stroomversnelling. Opeens groeit het besef van wat in de wereld om ons heen gebeurt. Internationale en lokale ketens zorgen samen voor een robuust voedselsysteem. Overschakelen op een duurzaam voedselsysteem heeft een positieve werking op het milieu, de volksgezondheid en de maatschappij. Het levert economische voordelen op en zorgt ervoor dat we met het herstel van de huidige crisis een duurzame weg inslaan. Korte keten zit in de lift!

Eten van de lokale boer

Boerderijwinkel & Bestellen

Direct bestellen bij je lokale boer

Een website voor natuurlijk en biologisch tuinieren

Nieuwe boeren

Geboren uit liefde voor lokaal eten

Nieuwe boeren

Weg van de supermarkt

Boer en burger voor een duurzaam voedselsysteem

Lokaal voedsel en natuurliefhebbers in Zuid-Holland

Lokaal voedsel en natuurliefhebbers in Zuid-Holland

Samen duurzaam voedsel produceren

Samen duurzaam voedsel produceren (Zuid-Holland)

Samen duurzaam voedsel produceren

Boerderijwinkels in jouw buurt

Versmarkten in Den Haag

Boerderijwinkels

Lokale Producten

Foodcoop met idealen

Een Noord-Hollands boer-burger initiatief!

Eten van de boer uit je buurt

Eten van de boer uit je buurt (Zuid-Holland)

Vers langs de Weg

Vers langs de Weg

Bezoek boeren

Voor een beter landbouwbeleid

Kweek voedsel in, aan en op je huis

Ecologische Sociëteit Nederland
Translate »